O navă ucraineană s-a scufundat în Marea Neagră. Un echipaj de români încearcă să salveze marinarii, doi au murit

O navă ucraineană s-a scufundat în Marea Neagră. Un echipaj de români încearcă să salveze marinarii, doi au murit

O navă ucraineană cu 13 marinari la bord s-a scufundat în Marea Neagră, iar un echipaj românesc intervine pentru salvarea marinarilor aflaţi la bord.

Doi dintre marinari au decedat, iar unul este în continuare căutat.

Printre cei salvați se află o femeie a cărei stare de sănătate s-a înrăutăţit. 

„Femeia care se află la bordul navei este într-o stare mai puţin bună, în ultimele două ore stare ei s-a înrăutăţit. Acum elicopterul GSP a decolat de la baza noastră din Midia cu medic specializat la bord. Este un elicopter pregătit pentru operaţiuni Medevac.

ADVERTISING

Încercăm să o recuperăm de la bordul GSP Falcon şi să o transportăm în regim de urgenţă la un spital”, a declarat Radu Petrescu, purtătorul de cuvânt al Grup Servicii Petroliere.

Apoi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Anamaria Stoica, a declarat că femeia va fi preluată de elicopterul SMURD de la Mihail Kogălniceanu şi va fi adusă la Spitalul Judeţean Constanţa. 

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), nava, despre care s-a spus inițial că este rusească, s-a scufundat în Marea Neagră, la aproximativ 70 de mile marine de Portul Constanţa, notează News.ro.

ADVERTISING

La faţa locului a fost trimisă joi dimineata nava Artemis aparţinând ARSVOM.

Conform ARSVOM, în zona respectivă marea este agitată, având gradul 5-6, valurile fiind de patru metri. Deocamdată, nu este cunoscută încărcătura navei şi nici unde se deplasa aceasta.

Cargoul "Volgo Balt 179" transporta cărbune din portul rusesc Rostov-on-Don către portul Constanţa, a declarat liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu, pentru Agerpres.

Potrivit reprezentantului SLN, vaporul este sub pavilion Insulele Comoros, a fost construit în urmă cu 48 de ani şi are capacitatea de 3.500 tdw (tonaj deadweight).

ADVERTISING

Acesta a precizat că una dintre persoanele care au murit în urma scufundării cargoului ar fi comandantul navei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇