UDMR a propus un impozit special ”de solidaritate”, după exemplul Ungariei, dar PNL nu a fost de acord

UDMR a propus un impozit special ”de solidaritate”, după exemplul Ungariei, dar PNL nu a fost de acord

UDMR a propus la negocierile pentru programul de guvernare al viitorului Executiv și o taxă de solidaritate, după modelul Ungariei. PNL s-a opus, dar Kelemen Hunor spune că subiectul va fi reluat ”după realizarea guvernului”.

Taxa specială vizează companiile cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro, așa cum a procedat Ungaria în criza economică din 2010, au declarat surse politice pentru Economedia.ro.

Conform sursei citate, taxa specială ar fi calculată pe baza cifrei de afaceri și ar permite o injecție de cash în buget care ar permite creșterea pensiilor și a alocațiilor pentru copii.

ADVERTISING

”O taxă similară a fost instituită de guvernul Viktor Orban în perioada crizei financiare globale (2010 – 2012), și a fost țintită către corporațiile din telecom, energie, banking și retail. Ulterior, guvernul de la Budapesta a scăzut semnificativ impozitarea companiilor, de la 19% pe profit la 9% pe profit”, scrie Economedia.ro.

Sâmbătă seara, la finalul negocierilor de la Parlament, Kelemen Hunor a confirmat informația și a făcut câteva precizări suplimentare.

”Este o posibilitate de a aduna niște bani la bugetul de stat, 1,4 – 1,6 miliarde de euro pe an. Nu s-a decis nimic, rămâne să discutăm după realizarea guvernului, dar nu va fi în programul de guvernare”, a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor- Declarații de presă după negocierile pentru noul guvern USL

Kelemen Hunor- Declarații de presă după negocierile pentru noul guvern USL

Publicată de Epoch Times Romania pe Sâmbătă, 20 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇