UDMR speră ca vom avea guvern cel mai târziu joi, acum că Ciucă a fost propus premier

UDMR speră ca vom avea guvern cel mai târziu joi, acum că Ciucă a fost propus premier

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, vicepremier interimar, a afirmat, joi, că, dacă totul va merge bine după nominalizarea lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier de către PNL, noul guvern va putea fi votat săptămâna viitoare de către Parlament.

„Este decizia PNL, n-o să comentez, noi suntem în coaliţie şi în parteneriat. Astăzi ar fi o primă întâlnire în acest format cu domnul Ciucă, trebuie să vadă şi el ce am făcut până la această oră, programul de guvernare, apoi discuţiile legate de guvern, de acordul politic şi, dacă totul merge bine, atunci, sigur, săptămâna viitoare, miercuri, joi, vor fi în Parlament audieri, joi cel târziu vot pentru noul Guvern, ca să fie foarte clară agenda”, a declarat Kelemen Hunor pentru Agerpres.

ADVERTISING

Vicepremierul interimar a amintit că UDMR l-a acceptat pe Nicolae Ciucă, la o nominalizare anterioară.

"Noi l-am acceptat pe domnul Ciucă odată, am pregătit un program de guvernare, am pregătit o structură de guvern, deci, din acest punct de vedere, dacă pot să mă exprim aşa, poziţiile noastre au fost armonizate. Acum trebuie să vedem şi contribuţia colegilor de la PSD, ceea ce noi am inclus în mare parte în program.

Au rămas câteva chestiuni legate de fiscalitate, de partea socială, o să discutăm în aceste zile, în acest weekend, şi luni să fim în măsură să spunem preşedintelui Iohannis: Acesta este programul de guvernare, aceasta este structura de guvernț, şi să-l desemneze oficial pe Nicolae Ciucă", a subliniat liderul UDMR.

ADVERTISING

Liberalii au decis joi că Nicolae Ciucă este propunerea PNL pentru funcția de premier. Astfel, acesta a preluat conducerea negocierilor cu PSD pentru formarea guvernului.

Decizia a fost luată, în unanimitate, de Biroul Executiv al partidului, într-o ședință fulger de doar câteva minute. Florin Cîțu nu a participat fizic la această întâlnire unde s-a hotărât, practic, ca el să facă un pas în spate și să fie anulată rezoluția ca președintele partidului să fie și propunerea de premier.

El a fost însă cel care a făcut propunerea ca Ciucă să fie premier și a și votat alături de colegii săi. Ședința a început la ora 14:00 iar câteva minute mai târziu era deja încheiată. În fața jurnaliștilor, pentru a face anunțul oficial, au venit Gheorghe Flutur și Rareș Bogdan.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇