Tăriceanu spune că Firea a pierdut Primăria Capitalei, pentru că nu a existat o alianță de stânga. Chiar ea a refuzat-o

Tăriceanu spune că Firea a pierdut Primăria Capitalei, pentru că nu a existat o alianță de stânga. Chiar ea a refuzat-o

Călin Popescu Tăriceanu, care a candidat la Primăria Capitalei din partea ALDE, spune că de vină pentru eșecul Gabrielei Firea la scrutinul de duminică este chiar ea.

Tăriceanu povestește că PSD, ALDE și Pro România au avut discuții despre formarea unei alianțe pentru alegerile locale, iar când s-a ajuns la București, chiar Gabriela Firea a refuzat această alianță.

În plus, potrivit fostului șef al Senatului, actualul lider al PSD, Marcel Ciolacu, nu ar fi vrut să îi impună o astfel de alianță fostului primar general, tocmai ca să nu fie ”considerat responsabil în cazul unui eșec”.

Cum s-a văzut înfrângerea Gabrielei Firea de la sediul social-democraților. Nervi întinși, zâmbete false și promisiunea unui nou PSD care nu se mai naște

ADVERTISING

”Gabriela Firea greșește atunci când caută vinovați pentru înfrângerea de la Capitală altundeva decât în propriile decizii! Alianța care putea să-i mai aducă un nou mandat de primar general a fost refuzată chiar de ea. Nu putem acum să acceptăm falsificarea adevărului doar pentru ca dna Firea să-și poată găsi scuze pentru dezastrul pe care l-a provocat la Capitală. ALDE, Pro România și PSD au fost în discuții foarte avansate pentru realizarea unei alianțe la alegerile locale, care ar fi urmat să se transforme într-o alianţă și pentru alegerile parlamentare.

De altfel, ALDE a realizat acest gen de alianțe cu PSD-ul într-o serie de județe, alianțe care în cele mai multe situații s-au dovedit de succes. În momentul în care s-a ajuns la alianța pentru București, dna Firea s-a împotrivit alianței, iar președintele PSD, dl Ciolacu, a declarat că nu vrea să-i impună o alianță pentru a nu fi considerat responsabil în cazul unui eșec!”, scrie șeful ALDE pe contul său de Facebook.

ADVERTISING

Au fost numărate 97,46% din voturi. Nicușor Dan își păstrează avansul în fața Gabrielei Firea, Băsescu are peste 10%

”Firea a candidat singură, s-a ferit de PSD”

Candidatul ALDE la PMB mai spune că Gabriela Firea a luat această decizie, pentru că nu are suficientă experiență. În plus, ea s-a ferit foarte tare de propriul partid și practic a candidat singură, mai scrie Tăriceanu.

”Nu am ajuns în acest impas pentru că noi la ALDE am fi condiționat cu ceva această alianţă, locuri pe listă sau alte funcții, ci pentru că lipsa de experiență a dnei Firea a împins-o spre această soluție. După cum am văzut în campanie a candidat atât de singură încât s-a ferit foarte tare și de propriul partid.

ADVERTISING

Marcel Ciolacu ar vrea ca Gabriela Firea să candideze la alegerile parlamentare

Decizia dnei Firea a fost una greșită și ea ne-a afectat pe toți cei care am fost în alianța de guvernare. Această decizie o lipsește acum de al doilea mandat și pe ea și pe alți colegi de la sectoare”, se mai arată în postare.

În fine, Tăriceanu crede că, dacă exista această alianță, altfel ar fi arătat harta politică în Capitală.

”Dacă am fi avut o alianţă, așa cum am propus, probabil că acum Vlad Voiculescu nu mai amenința primarii în funcție cu închisoarea. Dacă am fi avut o alianță, așa cum am propus, Dan Tudorache era primar la Sectorul 1.

Dacă am fi avut o alianță, așa cum am propus, Bucureștiul nu ajungea pe mâna unor demagogi! Dar așa se întâmplă când disprețuieșți un ajutor dezinteresat doar pentru că ți se pare prea mic”, conchide Tăriceanu.

O noapte de coșmar pentru PSD văzută din sediul USR-PLUS. Alianța de la București o înlătură pe Firea și îi împinge pe social-democrați pe marginea prăpastiei

Firea spunea ieri că ”stânga nu s-a unit” ca dreapta și de asta a pierdut

Afirmațiile lui Tăriceanu vin după ce fostul edil al Capitalei a acuzat că a pierdut alegerile pentru că oameni din ”familie” i-au înfipt cuțitul în spate.

Firea mai spunea că unul dintre motivele pentru care a pierdut a fost faptul că stânga nu s-a unit, așa cum au făcut partidele de dreapta.

”De ce s-a pierdut, poate mă întrebaţi care e opinia mea? Sunt aproape 5 procente diferenţă între mine şi principalul contracandidat. Acum 4 ani, am câştigat cu 12 puncte distanţă.

Cred că a fost un cumul de factori, dar nu aş vrea să închei această declaraţie fără să vă spun un sentiment pe care l-am avut şi aseară, şi astăzi. Aşa cum ştiţi, Dreapta s-a unit. Avem trei partide – PNL, USR şi PLUS – care au susţinut acelaşi candidat tocmai pentru a-şi maximiza şansele. În zona cealaltă, centru stânga, nu s-a reuşit acea coagulare a forţelor.

Vezi și Firea dă vina inclusiv pe presă pentru eșecul său. De ce l-a sunat Pandele pe Orban în noaptea alegerilor

Am fost dezbinaţi şi nu din vina mea. Tocmai de aceea, oamenii care ar fi putut să pună umărul astfel încât echipa să îşi poată continua proiectele, din respect pentru bucureşteni, nu pentru mine, nu îmi făceau mie o favoare, au făcut tot ceea ce a ţinut de ei, acei oameni de centru şi centru-stânga, astfel încât să mă lovească, cot la cot cu adversarii mei”, a precizat Firea într-un clip video difuzat pe o rețea socială.

Vezi toate știrile despre rezultatele alegerilor locale


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇