Firea dă vina inclusiv pe presă pentru eșecul său. De ce l-a sunat Pandele pe Orban în noaptea alegerilor

Firea dă vina inclusiv pe presă pentru eșecul său. De ce l-a sunat Pandele pe Orban în noaptea alegerilor

Gabriela Firea, cea care a pierdut Primăria Capitalei în fața lui Nicușor Dan, a continuat, marţi, să găsească explicații pentru eșecul său, dând vina inclusiv pe presă.

Ea a susținut că nu a făcut deloc campanie negativă pe rețelele sociale și i-a invitat pe jurnaliști să verifice cum, de fapt, ea a fost atacată.

„Eu am făcut campanie pozitivă în online. Vă rog să intrați pe pagina mea și pe contul meu să vedeți că eu am prezentat filmulețe cu activitatea mea, toate realizările, toate obiectivele. Dacă veți găsi ceva pe paginile mele și pe cele neasumate, vă rog să îmi arătați. (...)

ADVERTISING

Mai mult, în ultima lună pe Youtube, pe Instagram și Facebook orice deschideai conținea cartoane la adresa mea cu neadevăruri. Inclusiv că dacă plec eu, va fi instant apă calda. Iată că am plecat. Se va depune jurământul”, a spus Firea.

Jurnaliștii au continuat să întrebe despre campania negativă dusă în online, moment în care Firea s-a enervat și a spus că așa a fost timpul de patru ani relaţia cu presa:

„E clar că nu vă interesează răspunsurile mele. Mă întrebați, stați puțin și luați microfonul și puneți altă întrebare. E clar că nu vă interesează . Așa au fost acești patru ani. Eu mă zbăteam să explic care sunt nevoile Bucureștiului, iar presa difuza doar ceea ce considera că era de interes sau de cancan”.

ADVERTISING

Referitor la declarația lui Marcel Ciolacu despre persoanele anchilozate în funcții și care au fost sancționate la aceste alegeri, Firea a spus că în mod categoric șeful PSD nu se referea la ea.

„Cu siguranță, nu la mine. Eu sunt şi foarte nouă, și anchilozată? Mi s-a dat peste nas că sunt prea nouă și să mai stau la locul meu. Nu se referea la mine Ciolacu”, a subliniat fostul edil.

ADVERTISING

De ce nu a făcut declarații la sediul PSD

Întrebată de ce nu a mers la sediul PSD pentru a da declarații după rezultatele exit poll-urilor, Firea a precizat că așa s-a decis în partid.

„Pentru că în timpul săptămânii s-a luat această decizie să se urmărească exit poll-ul la Primărie sau PSD București și să se facă declarații de conducere.

Dacă erau rezultate bune, urma să vin să facem împreună declarații. Eu nu fug de răspundere și nu am de ce să mă rușinez. Am obținut multe voturi într-o campanie bazată pe minciuni la adresa mea”, a acuzat Gabriela Firea.

Pandele l-a sunat pe Orban în noaptea alegerilor

Mai mult, ea a amintit că soțul său, Florentin Pandele, l-a sunat pe premierul Ludovic Orban pentru a-l întreba de ce au atacat-o în campanie, lucru pe care primarul din Voluntari l-a dezvăluit luni.

„Soţul meu l-a sunat pe Orban în noaptea de alegeri și l-a întrebat de m-a demonizat, de ce m-a demolat. Este convins că a făcut bine? Este convins că pentru bucureşteni e mai bine să fie Nicușor Dan faţă de mine, care inclusiv adversarii îmi recunosc capacitatea de muncă şi de implicare?

Și Orban a spus: 'Mai, Florine, dar erau declarații politice'. Dacă în cadrul unor declarații politice poți să demolezi un om, atunci această politică este murdară”, a punctat Firea.

Vezi toate știrile despre rezultatele alegerilor locale


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇