Nicuşor Dan spune că prima decizie ca primar general va fi demiterea directorului Direcţiei Juridice

Nicuşor Dan spune că prima decizie ca primar general va fi demiterea directorului Direcţiei Juridice

Nicuşor Dan a anunţat că prima decizie ca primar general va fi demiterea directorului Direcţiei Juridice.

Acesta a adăugat că doreşte să fie contractată o companie care să facă audit la Primăria Generală şi instituţiile din subordine, însă trebuie să fie un vot în acest sens în Consiliul General, apoi o procedură de achiziţii, deci probabil rezultatele auditului vor veni în maximum 6 luni.

„O companie de audit, da. Trebuie să fie un vot în Consiliul General, după aceea trebuie să fie o procedură de achiziţii, deci probabil în patru, cinci, şase luni ( să avem ezultatele auditului – n.red.). În orice caz, foarte repede, a Primăriei şi a instituţiilor din subordine, asta o să o aveţi într-o săptămână pentru că şi eu vreau să o am într-o săptămână, pentru ca să nu intrăm în incapacitate de plată”, a afirmat Nicuşor Dan luni seara la postul B1 TV.

Chestionat care ar fi prima acţiune de impact la PMB, Nicuşor Dan a răspuns: „Demiterea directorului Direcţiei Juridice”.

Acesta a vorbit şi despre faptul că îşi va respecta promisiunea de transparenţă totală la Primăria Capitalei şi a instituţiilor din subordine.

„Nu numai pe trecut, ci şi pe viitor. Este o promisiune de transparenţă totală în Primărie şi în instituţiile din subordine, şi cred că, cu votul Consiliului General, o să obligăm şi primăriile de sector să facă acelaşi lucru. Asta este o promisiune. Pe afacerile de corupţie, de care am vorbit în campania asta electorală, fără îndoială ne vom duce către ele. Ne vom duce şi pe marile dosare de retrocedări. Adică, cred că sunteţi şi dumneavoastră curioşi, cum sunt şi eu, cum de au fost împropietăriţi oameni în Parcul Herăstrău.

Vreau să spun un lucru, nu ăsta este obiectivul meu, adică cred că mandatul meu, pe care mi l-au dat bucureştenii, este să rezolv problemele curente, mari, grave ale acestui oraş şi să îi dau o direcţie de dezvoltare. Adică să atragem mari investiţii în Bucureşti, să îl profilăm pe piaţa globală ca centru de IT, să avem centre de conferinţe, să aibă loc aici evenimente de business, să vină o agenţie europeană să se instaleze la Bucureşti”, a explicat Dan.

Întrebat când va fi instalat oficial în funcţia de primar general al Bucureştiului, Nicuşor Dan a replicat: „Sunt nişte proceduri administrative. În jur de 10-12 zile, de astăzi”.

Despre colaborarea celor trei partide în consiliul general între PNL şi USR-PLUS, acesta a spus că deja USR şi PLUS sunt în proces de fuziune, iar situaţia este disperată şi în acest context măsurile şi acţiunile care trebuie luate în CGMB sunt obligatorii pentru a duce la ieşirea din faliment.