Surse: Ce s-a decis în coaliție despre salariile bugetarilor și cumulul pensie-salariu

Surse: Ce s-a decis în coaliție despre salariile bugetarilor și cumulul pensie-salariu

Liderii coaliţiei de guvernare au discutat, luni, despre măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, pe fondul scăderii încasărilor la bugetul de stat, iar premierul Nicolae Ciucă a cerut să nu fie tăieri salariale de niciun fel, iar până la noua lege a salarizării să nu crească salariile.

Despre cumulul pensie-salariu, la stat, în urma discuţiilor s-a ajuns la concluzia că acesta nu se poate face prin ordonanţă de urgenţă, pentru că e neconstituţional, astfel că trebuie să se aplice prin lege, au precizat surse liberale pentru News.ro.

ADVERTISING

În schimb, liderii coaliţiei au decis stoparea angajărilor în sistemul de stat şi reducerea cu 10% a cheltuielilor la bunuri şi servicii.

Potrivit surselor, în şedinţa de coaliţie, premierul Nicolae Ciucă a cerut să nu fie operate tăieri salariale de niciun fel, iar până la noua lege a salarizării să nu se aplice nicio majorare la stat.  

Iohannis: Nu vor exista tăieri de salarii! S-a dovedit că austeritatea nu e o soluție (Video)

Liderul PNL şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, au discutat luni pe tema ordonanţei privind reducerea cheltuielilor bugetare, o variantă luată în calcul fiind ca interdicţia cumulului pensiei cu salariul să fie aplicată doar în cazul beneficiarilor de pensii speciale, precizau surse politice luni dimineaţă. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit unei variante iniţiale de lucru a ordonanţei cu măsurile de reducere a cheltuielilor la nivelul statului, consultată de News.ro, Guvernul pregăteşte suspendarea ocupării posturilor vacante în instituţiile statului, dar şi stoparea oricăror achiziţii de maşini şi mobilier. În plus, sporul de 50% pentru doctorat se va acorda doar persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul în care şi-au luat acest doctorat. 

Iată ce crede despre problema bugetarilor lie Bolojan, care spune că trebuie luate măsuri dure: Angajații concediați de la stat pot fi preluați în economia privată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇