Stelian Ion acuză iar UDMR că blochează desfiinţarea Secţiei Speciale: Nu e de mirare, dacă ne gândim că votau cot la cot toate nenorocirile alături de PSD

Stelian Ion acuză iar UDMR că blochează desfiinţarea Secţiei Speciale: Nu e de mirare, dacă ne gândim că votau cot la cot toate nenorocirile alături de PSD

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că desfiinţarea Secţiei Speciale s-a blocat în Parlament, din cauza UDMR.

Mai mult, el spune că îl miră această situație, ”dacă ne gândim că votau cot la cot toate nenorocirile alături de PSD”.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”În Parlament, se blochează lucrurile şi UDMR este actorul principal care face acest lucru negativ. Nu e de mirare, într-un fel, dacă ne gândim că în anii trecuţi votau cot la cot toate nenorocirile pe Justiţie alături de PSD”, a afirmat, miercuri seară, la B1 TV, Stelian Ion, referindu-se la desfinţarea Secţiei Speciale.

Ministrul Justiţiei a afirmat că spera ca, odată intraţi în coaliţiade guvernare, cei de la UDMR ”să facă un compromis, să renunţe la acele idei pe Justiţie foarte nocive şi să schimbe optica”.

”Am căutat programul electoral al UDMR (…) nu aveau chestiunile acestea scrise pe Justiţie. Ei aparent nu aveau ceva foarte clar conturat. Deodată devin foarte jucători aşa pe Justiţie şi fac legea pe Justiţie.

E cum să spun.. Trebuie să facă un compromis, un pas în spate cum cu toţii într-o coaliţie facem. Ei vor să câştige pe toate planurile şi se pare că le iese de foarte mult, dar eu sper să nu le mai iasă mult timp de acum încolo pe justiţie”, a mai afitmat ministrul.

Comisia Juridică a Senatului, care va da raportul final pe desfiinţarea Secţiei Speciale pentru magistraţi, are în componenţă 13 membri. PNL şi USR PLUS au 6 senatori, în timp ce PSD şi AUR numără tot 6.

Reprezentatul UDMR înclină decisiv balanţa. Formaţiunea maghiară nu acceptă ca dosarele de corupţie ale magistraţilor să fie cercetate de DNA, aşa cum a propus ministrul Justiţiei.

Stelian Ion a prezentat încă de vineri coaliţiei o propunere de amendament la proiectul de lege de desfiinţare a Secţiei Speciale (SIIJ) care prevede ca dosarele de corupţie privind magistraţii să treacă la DNA.

Citește și:

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!