Soțul Dianei Șoșoacă a fost pus sub control judiciar, după ce a lovit un polițist, dar ea acuză un ”complot internațional de anihilare a familiei" sale: Am solicitat ajutorul ONU!

Soțul Dianei Șoșoacă a fost pus sub control judiciar, după ce a lovit un polițist, dar ea acuză un ”complot internațional de anihilare a familiei" sale: Am solicitat ajutorul ONU!

Diana Șoșoacă este în centrul unui nou scandal, de data aceasta după ce soțul ei a lovit un polițist.

Soțul doamnei senator, Silvestru Șoșoacă, a fost audiat, luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, după ce vineri, în timpul unei altercații cu o echipă a unei televiziuni italiene, ambele părți au chemat poliția, în final ajungându-se la scandal și îmbrânceli.

Ulterior, procurorii l-au pus sub control judiciar timp de 60 de zile pe Dumitru Silvestru Șoșoacă, a precizat Călin Radu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

„S-a solicitat (vineri, la ora 16.00 - n.red.) intervenția unui echipaj de poliție la un imobil de pe raza Sectorului 1 București. În momentul în care organele de poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferințe fizice”, arată oficialul citat.

ADVERTISING

Povestea scandalului cu jurnalista italiană

Șoșoacă are propria versiune despre toată întâmplarea. Ea le-a povestit jurnaliștilor, luni, că a fost abordată la cabinetul ei de avocatură de o echipă de televiziune formată din trei persoane care i-au spus că sunt de la RaiUno și că doresc să îi ia un interviu.

Inițial, ea a fost de acord, dar apoi, când a vrut să încheie interviul, jurnalista ar fi devenit agresivă, motiv pentru care Șoșoacă și soțul ei au chemat Poliția. În timp ce primii agenți au ajuns la fața locului și vorbeau cu operatorii, un alt echipaj a ajuns la cabinet, de data aceasta chemat de jurnalistă.

De aici, poveștile se despart, pentru că, dacă versiunea oficială spune că soțul Dianei Șoșoacă l-a lovit pe un polițist, evident că ea susține că soțul ei a fost victima.

În orice caz, cert este că un polițist a depus plângere penală și au fost deschise două dosare, unul pentru ultraj și un al doilea pentru a se stabili ce s-a întâmplat cu adevărat sâmbătă.

ADVERTISING

”Pe scurt! S-a intrat peste mine în casă de către o echipă de jurnaliști care se pretau a fi din Italia. Nu au vrut să respecte datele prin care noi am stabilit interviul, adică să răspund la trei întrebări, să se desfășoare în limba română, cu traducere din partea doamnei Marinescu. Și am fost nevoită, pentru că doamna jurnalistă a început să urle și să mă amenințe că o să cheme ambasada și o să îmi arate ea mie ce o să-mi facă, am solicitat intervenția 112, este totul filmat.

A venit Poliția, doamna jurnalistă între timp a ieșit, a plecat, am rămas cu ceilalți doi, un cameraman care a zis că e de origine sârbă și încă unul care nu știu ce făcea, de origine turcă, ei vorbeau în engleză, de asta am și sunat la 112, pentru că m-am gândit, dacă tot sunt de la RaiUno, de ce nu vorbesc în italiană, a venit Poliția și am prezentat pe scurt cazul.

ADVERTISING

În timp ce vorbeam, a mai venit o echipă de polițiști, care a deschis ușa locuinței mele și în acel moment i-au făcut culoar de trecere jurnalistei care s-a întors, filmând, a intrat efectiv în casa mea, deși i-am interzis și am solicitat Poliției să o dea afară, a filmat înăuntrul casei mele fără acordul meu, e cabinetul meu de avocatură, este proprietatea mea personală.

Ea a venit în mine, m-a lovit cu mâna și cu piciorul, urlând că eu îi sechestrez pe cei doi, care cei doi vorbeau cu Poliția, deci cum puteam eu să-i sechestrez.

În momentul în care ea s-a năpustit asupra mea, soțul meu a spus 'dacă voi nu o dați afară din proprietatea noastră, o dau eu, pentru că se repede la soția mea'. A pus mâna pe ea și în momentul în care a pus mâna pe ea să o dea afară trei polițiști au sărit pe soțul meu, l-au imobilizat, l-au dat cu capul de ușă și i-au băgat mâna în gât. A avut 4-5 secunde în care și-a pierdut conștiența, el nu știe ce s-a întâmplat”, a povestit Diana Șoșoacă în fața Parchetului, după ce s-a certat cu jurnaliștii de la România TV și Realitatea Plus și le-a cerut să plece.

Șoșoacă acuză o conspiraţie, pentru că a urcat în sondaje

Șoșoacă a acuzat că ar fi o conspirație, pentru ca ea să nu fie prezentă în ședința Senatului, unde se va discuta proiectul de lege care, în forma actuală, prevede ca platformele de comunicare și furnizorii de Internet să fie obligați să permită interceptarea utilizatorilor de către autorități.

”Ce tare, nu știam eu de ce azi. Ce coincidență. Băi, javre sunteți și aștia din servicii și toți. Și dacă ne urmăriți ce? Noi tot o să avem revoluție ca să scăpăm de voi, trădătorilor”, a spus Șoșoacă, susținând că se încearcă blocarea ascensiunii ei politice, pentru că și-a făcut partid nou și sondajele de opinie consultate de ea ar arăta-o cu un scor mai mare decât al lui Ion Iliescu.

Într-o altă filmare live pe Facebook, Șoșoacă acuză o înscenare făcută de ”un grup infracțional organizat”, format din televiziunea de stat italiană, Poliția și Procuratura română.

”Am formulat plângere penală împotriva jurnalistei pentru ultraj, violare de domiciliu, amenințare, loviri. Aceasta nu a fost reținută, iar la acest moment suntem amenințați cu închisoarea, pentru că ne-am permis să ne apărăm în casa noastră.

În acest moment, serviciile secrete străine și cele italiene au încercat să ne anihileze în propria noastră casă. Am solicitat ajutor international, am solicitat ajutorul ONU”, susține Diana Șoșoacă. Ea mai spune și că la poliție a intervenit consulul Italiei la București, pentru jurnalista în cauză.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇