Reproșuri pentru Orban de la liberalii de la Cluj: Nu pomenile, ci oamenii cu bătături în palmă să ne fie parteneri

Reproșuri pentru Orban de la liberalii de la Cluj: Nu pomenile, ci oamenii cu bătături în palmă să ne fie parteneri

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, solicită colegilor de partid o „clarificare doctrinară” a PNL, el susţinând că partidul a neglijat electoratul liberal şi că „nu pomenile, ci antreprenorii, oamenii cu bătături în palmă, ăştia trebuie să fie partenerii pe termen lung ai PNL”.

„Vreau ceva, cu prietenie să vă spun: discutăm poziţionarea, împreună cu Emil Boc, cu mai mulţi colegi, ne-am alăturat lui Florin Cîţu să-l susţinem pentru că am considerat că asta este soluţia viitoare pentru modernizarea României şi avem foarte multe argumente, dar de la Cluj vreau să transmit un (…) mesaj pentru colegii de la Bucureşti: eu cred că Partidul Naţional Liberal trebuie să-şi clarifice doctrinar poziţiile.

ADVERTISING

Prea am fugit să ne avem bine cu toată lumea şi cu toate categoriile de electorat şi am neglijat esenţa: electoratul liberal”, a afirmat duminică după amiază, la Cluj, Gheorghe Flutur, în faţa delegaţilor şi invitaţilor prezenţi la conferinţa de alegeri a filialei judeţene, potrivit News.ro. 

Flutur a precizat că va propune în moţiunea premierului de la Congresul din 25 septembrie patru chestiuni: construirea de autostrăzi peste Carpaţi, reforma administraţiei publice şi descentralizarea, identitatea naţională şi încurajarea mediului privat.

„Nu pomenile, ci antreprenorii, oamenii cu bătături în palmă, ăştia trebuie să fie partenerii pe termen lung ai PNL”, a afirmat Flutur în contextul discuţiei despre mediul privat.

ADVERTISING

”Toată echipa este echipa lui Florin Cîţu”

Și primarul liberal al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, şi-a reafirmat, duminică, sprijinul pentru premierul Florin Cîţu la preşedinţia PNL, arătând că alegerile din partid "nu sunt împotriva cuiva".

"Am regăsit în actualul premier Florin Cîţu premierul capabil să ducă Partidul Naţional Liberal şi România la nivelul următor. Aceste alegeri nu sunt împotriva cuiva. Preşedintele Orban are merite deosebite în ceea ce este PNL astăzi şi vă rog să-l aplaudăm.

Este adevărat că, împreună cu ministrul Finanţelor, Cîţu, au stat o noapte şi au găsit soluţii pentru a putea promova acea hotărâre de guvern, într-o echipă în care ministrul Finanţelor a spus 'am nevoie să caut soluţia'.

ADVERTISING

Premierul a aşteptat. Da, vă mulţumesc amândurora, pentru că aşa este şi aţi făcut un lucru minunat pentru viitorul acestui oraş superb, european", a spus Boc, potrivit Agerpres.

Emil Boc s-a adresat preşedintelui PNL, Ludovic Orban, căruia i-a spus că judeţul ar fi meritat un prefect liberal, funcţia fiind ocupată de un reprezentant UDMR.

"Şi, nu în ultimul rând, domnule preşedinte Orban (...), un prefect tot am fi meritat de la PNL. (...) Viaţa merge înainte.

Sunt convins că viitoarea echipă de conducere a PNL va ţine cont şi în realităţi de faptele pe care le produce această minunată organizaţie a PNL, şi cred, cu sinceritate, că această echipă condusă de un premier capabil să ducă şi România şi partidul la nivelul următor (...) nu se opreşte aici.

Toată echipa este echipa lui Florin Cîţu, echipa PNL. Din această echipă, nimeni nu este exclus şi vă asigur de asta pentru că ştiu cum gândeşte", a menţionat Emil Boc.

Premierul Florin Cîţu şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, au participat, duminică, la Comitetul de Coordonare Judeţean al PNL Cluj, în cadrul căruia va fi ales noul Birou Politic Judeţean.

Citește mai multe despre lupta pentru putere din PNL:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇