Reacția lui Iohannis la moțiunea de cenzură și atacurile din Parlament: Circ făcut artificial de PSD, care vânează voturi

Reacția lui Iohannis la moțiunea de cenzură și atacurile din Parlament:  Circ făcut artificial de PSD, care vânează voturi

Președintele Klaus Iohannis a comentat, joi, prelungirea stării de alertă și moţiunea de cenzură anunţată de PSD.

Referindu-se la scandalul prelungirii stării de alertă, șeful statului spune că „abordarea aşa-zisei Opoziţii din Parlament este exagerată”.

”Guvernul a procedat conform legii şi, dacă cineva din Parlament este de altă părere, are dreptul să ceară o verificare. Felul de a proceda al Guvernului este şi legal, şi corect, şi oportun. Este o abordare şi utilă, şi corectă şi de bun simţ. Abordarea aşa-zisei Opoziţii din Parlament este exagerată. Fac scandal de dragul scandalului pentru a prinde câteva voturi”, a declarat Iohannis.

ADVERTISING

În opinia sa, PSD nu face decât să inducă nesiguranţă în populaţie, într-o situaţie în care oamenii trebuie să fie siguri.

Iohannis: Nu poate Parlamentul să modifice o hotărâre de guvern

Iohannis a susținut că Parlamentul nu poate modifica o hotărâre de guvern şi că “tot circul din Parlament”, atunci când a fost votată starea de alertă şi acum când social-democraţii nu au ce vota referitor la prelungirea stării de alertă, a fost făcut artificial de către PSD, care vânează voturi.

Iohannis a fost întrebat joi, cum i se pare gestul Curţii Constituţionale a României de a devansa termenul de analiză pentru Legea 55 care stabilea cadrul pentru starea de alertă de pe 8 iulie pentru 25 iunie. 

ADVERTISING

“Nu obişnuiesc să comentez gesturile Curţii Constituţionale cum nu comentez nici deciziile pe care le iau. Este totuşi o premieră şi ar fi bine să ne explice Curtea Constituţională cum s-a ajuns la această devansare. Însă pe fond pot să vă spun că sesizarea Avocatului Poporului este una pe care o consider corectă.

Nu poate Parlamentul să modifice o hotărâre de guvern, nu funcţionează aşa arhitectura consfinţită prin Constituţia României şi probabil s-a gândit Curtea Constituţională să vină cu clarificări bune, în sensul evident al arhitecturii constiţionale şi să lămurească toate aceste chestiuni”, a precizat preşedintele României.

ADVERTISING

El a mai spus că Guvernul a procedat corect şi legal şi toate măsurile propuse de Executiv au fost oportune şi la timp.

“După părerea mea, Guvernul a procedat corect, legal, constituţional şi măsurile propuse de Guvern au fost şi oportune şi a venit Guvernul cu ele la timp.

Tot circul din Parlament, şi atunci când s-a votat prima dată starea de alertă şi circul de acum, când PSD-ul se vede în situaţia că nu are ce vota, vine pe fondul unui circ artificial făcut de PSD care vânează voturi”, a explicat Klaus Iohannis.

Despre moţiunea de cenzură anunţată de PSD: Mi se pare greşit, şi lipsit de bun simţ, şi de fundament

Președintele a comentat și moţiunea de cenzură anunţată de PSD.

”Asta cu moţiunea este pur formal un instrument al Opoziţiei, dar să vii cu moţiune de cenzură sau cu ameninţarea ei într-o situaţie de criză sanitară mi se pare greşit şi lipsit de bun simţ şi de fundament. Acuzaţiile sunt nefondate”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele consideră că nu există motive pentru demiterea Guvernului.
”De ce să demiţi Guvernul? Că a luat măsurile necesare, că a luat măsurile la timp, că am reuşit să împiedicăm extinderea epidemiei, că au venit cu măsuri de revigorare economică care produc rezultate? Mi se pare lipsit de sens şi de bun simţ politic”, a mai declarat preşedintele.

Iată principalele declarații ale lui Klaus Iohannis susținute joi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇