Rareş Bogdan îl asigură pe Orban că va avea un contracandidat foarte puternic la congresul liberalilor. Reacția șefului PNL

Rareş Bogdan îl asigură pe Orban că va avea un contracandidat foarte puternic la congresul liberalilor. Reacția șefului PNL

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, luni, că Ludovic Orban va avea cu siguranţă un contracandidat „foarte puternic” pentru şefia partidului.

El a adăugat că Florin Cîţu, Emil Boc, Ilie Bolojan, Dan Motreanu şi Robert Sighiartău s-ar putea număra printre opţiuni.

"Eu sunt extrem de puternic, nu foarte puternic, dar eu nu candidez"

"Primul lucru într-un congres, într-o bătălie, este să ai o retorică bună, retorica învingătorului. Mai e mult până departe. Îl asigur cu simpatie pe Ludovic Orban că va avea contracandidat şi va avea unul foarte puternic. (...) Eu sunt extrem de puternic, nu foarte puternic, dar eu nu candidez. Eu candidez în echipa câştigătoare. (...) Suntem partid liberal, este normal să existe competiţie.

ADVERTISING

Cred că nici Ludovic Orban, nici altcineva nu-şi doreşte să existe un singur candidat. Sunt absolut convins că va exista minim un contracandidat, dacă nu chiar doi.

Există oameni foarte buni în PNL care vor intra într-o competiţie directă, frumoasă cu Ludovic Orban şi cel mai bun dintre ei va câştiga. Este şi Florin Cîţu o opţiune, şi Emil Boc o opţiune, este şi Ilie Bolojan şi Dan Motreanu, este şi Robert Sighiartău o opţiune, avem mai multe opţiuni. Eu am spus-o ca să nu existe niciun fel de speculaţie - voi intra pe poziţiile doi-trei în echipa câştigătoare", a afirmat Rareş Bogdan, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reacția lui Orban

La rândul său, Ludovic Orban spune că oricine vrea să candideze la şefia PNL o poate face şi, în cazul în care va avea un contracandidat la funcţia de preşedinte al formaţiunii, îl asigură pe acesta că va desfăşura o campanie corectă, pozitivă şi care să fie spre binele partidului.

„Oricine vrea să candideze poate să candideze. În PNL există democraţie. Din punctul meu de vedere, dacă voi avea un contracandidat, îl asigur de o campanie corectă, pozitivă, spre binele partidului, care să nu vizeze candidatura colegului meu, ci care să vizeze proiectul meu pentru PNL şi pentru România, în următorii 4 ani”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă preferă să fie candidat unic şi despre afirmaţia lui Rareş Bogdan.

ADVERTISING

El a adăugat că „la noi asta înseamnă congresul, o reîmprospătare a legitimităţii celor aleşi, începând de la bază, de la organizaţiile locale, judeţene, înspre conducerea naţională”.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇