Primul președinte de filială care părăsește grupul parlamentar PNL: Conducerea a îngropat bunul simț, livrând la schimb cîțisme

Primul președinte de filială care părăsește grupul parlamentar PNL: Conducerea a îngropat bunul simț, livrând la schimb cîțisme

Deputatul Antonel Tănase, lider al PNL Sector 3, și-a anunțat luni retragerea din grupul parlamentar liberal și spune că va activa ca neafiliat.

Este al 13-lea parlamentar PNL și primul președinte de filială care recurge la acest gest.

”Sunt în Partidul Național Liberal de la 19 ani și niciodată nu m-am gândit că îmi va fi rușine să spun că fac parte din această formațiune care, nu mai departe de acum un an, înregistra victorii politice remarcabile și se situa printre preferințele electorale ale românilor.

Iată, a venit ziua în care vă anunț pe toți cei care ați crezut în noi și ne-ați acordat votul de încredere că începând din acest moment mă retrag din grupul parlamentar PNL și voi activa ca deputat neafiliat. Sunt primul președinte de filială care face acest pas, la care, recunosc, am cumpănit îndelung.

Eu nu vreau să mint oamenii că economia duduie, nu vreau să păcălesc românii că “măsurile extraordinare” pe care le ia actuala conducere a partidului sunt bune și nici nu vreau să denaturez adevărul privind “direcția minunată” în care se îndreaptă Partidul Național Liberal”, a scris Antonel Tănase, pe Facebook.

De ce nu demisionează din partid

A luat această decizie pentru că nu vrea să mai ia parte la cea mai mare înșelătorie din istoria PNL.

În ceea ce privește demisia din partid, deputatul spune că nu o va face, pentru că nu se dezice de liberalism, ”ci doar de conducerea efemeră a acestui partid”.

”Aleg să nu iau parte la cea mai mare înșelătorie din istoria PNL în care absolut toate promisiunile privind dezvoltarea României cu bani europeni, non colaborarea cu PSD, eradicarea corupției, stoparea pandemiei și elaborarea de politici economice privind bunăstarea românilor au fost terfelite, rând pe rând, călcate în picioare și aruncate la coșul de gunoi.

Veți întreba unii dintre dumneavoastră, pe bună dreptate, de ce nu îmi dau demisia din partid. Pentru că nu mă dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid care a îngropat bunul simț, responsabilitatea și demnitatea, livrând la schimb cîțisme.

Pentru că eu cred în ideologia Brătienilor, nu în pasagera trecere a lui Florin Cîțu și a echipei sale pe la șefia celui mai mare partid de dreapta. Pentru că eu cred că liberalismul este un stil de viață, un tip de mentalitate care nu poate fi extirpată”, spune deputatul.

Critici dure la adresa lui Cîțu

De asemenea, Antonel Tănase îl critică în termeni duri pe Florin Cîțu, despre care spune că a acaparat partidul pe persoană fizică, împreună cu o gașcă incompetentă.

”Mă dezic de toate acțiunile acestui individ, Florin Cîțu, care a acaparat partidul pe persoană fizică împreună cu o gașcă incompetentă, rău voitoare și deficitară pe toate planurile.

Mă dezic de ruperea unei coaliții menită să reformeze cu adevărat România, mă dezic de „în premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor” și de “dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”. Mă dezic de rea voință și de decadență.

Sunt în Partidul Național Liberal de la 19 ani și niciodată nu m-am gândit că îmi va fi rușine să spun că fac parte din...

Publicată de Antonel Tanase pe Luni, 1 noiembrie 2021