Alți doi deputați apropiați lui Orban și-au dat demisia din grupul parlamentar PNL

Alți doi deputați apropiați lui Orban și-au dat demisia din grupul parlamentar PNL

Deputatul Ionel Dancă, fost purtător de cuvânt în Guvernul Orban, şi-a dat demisia, joi, din grupul parlamentar PNL, el urmând să activeze ca neafiliat. Tot azi, și-a anunțat demisia și deputatul de Sibiu, Constantin Şovăială.

În total, până acum, cinci parlamentari au părăsit grupul PNL, după plecarea lui Ludovic Orban.

Miercuri, şi-au anunţat demisiile deputaţii Ionel Ştefan şi Alexandru Kocsis şi senatorul Ovidiu Florean.

Dancă afirmă că sunt şi alţi parlamentari care vor pleca din grupul PNL în perioada următoare, şi a dat ca exemplu pe deputatul Luminiţa Barcari, care şi ea şi-ar fi dat demisia.

ADVERTISING

”Începând de astăzi, sunt un parlamentar liber al PNL, voi activa în calitate de deputat neafiliat”, a spus Dancă, la Parlament, el arătând că în PNL, a fost în faţa oamenilor cu un program de guvernare care a primit votul de încredere la alegerile parlamentare, în formulă de guvernare cu USR şi UDMR”. 

El a spus că ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are legătură cu votul românilor din 2020.

”Prin urmare, ca un gest de protest faţă de actuala conducere a PNL, care în parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis au aruncat ţara în haos şi au abandonat programul de guvernare şi măsurile incluse în acest program, mi-am depus astăzi demisia din grupul PNL”, a arătat el. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ionel Dancă a atacat conducerea PNL, despre care spune că ”cerşeşte sprijin de la PSD, cu căciula în mână” şi, culmea, această solicitare de sprijin din partea PSD să fie refuzată. 

”Este o umilinţă prin care PNL trece în această perioadă şi eu nu pot fi părtaş la trădarea aşteptărilor românilor în ceea ce priveşte partidul”, a mai declarat Ionel Dancă. 

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Orban a mai spus că ”guvernarea PNL a eşuat, atât în ceea ce priveşte soluţiile de combatere a pandemiei, suntem într-un dezastru sanitar, dar şi în alte sectoare, prioritare pentru România”. 

ADVERTISING

Deputatul Constantin Şovăială: Sper că PNL se va trezi din acest „vis urât”

La rândul său, deputatul de Sibiu Constantin Şovăială, apropiat al lui Ludovic Orban, a anunţat că va activa ca neafiliat în Camera Deputaţilor şi a criticat dur actuala politică a conducerii PNL.

”Am luat decizia de a mă retrage din Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor. Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească şi mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj. În plus, nici între colegii care acceptă actuala situaţie nu mă regăsesc.

Nu pot să girez politici şi nici să fac politică atât de departe de români!”, a scris deputatul în postarea pe Facebook. Şovăială afirmă că sibienii l-au trimis în Parlament să lucreze la proiecte care „DEZVOLTĂ ROMÂNIA”, nu la proiecte ”care împing ţara dintr-o criză în alta”.

Şovăială mai arătat că vorbeşte zilnic cu zeci de români la cabinetul parlamentar, iar ”oamenii cred că PNL şi-a pierdut direcţia”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇