Primarul cu cea mai scăzută legitimitate e într-o comună din Botoșani

Primarul cu cea mai scăzută legitimitate e într-o comună din Botoșani

Noul primar al comunei Suliţa din judeţul Botoşani, George Popescu, este primarul cu cea mai scăzută legitimitate după alegerile locale din 27 septembrie, el fiind votat de doar 15,6% din numărul total al alegătorilor prevăzuţi în listele electorale, care a fost de 2.464.

Potrivit rezultatelor finale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, George Popescu, care a candidat din partea Partidului Mişcarea Populară, a fost susţinut de 385 de alegători, ceea ce reprezintă 26,29% din totalul celor 1.464 care şi-ai exprimat corect votul la scrutinul de duminică.

ADVERTISING

El l-a învins în cursa electorală pe fostul primar al comunei, Costinel Ciubotaru, care a candidat din partea Partidului Naţional Liberal şi care a obţinut doar 21,65% din voturile valabil exprimate.

Prezenţa la urne în comuna Suliţa a fost de 61,61%.

În alte trei unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Botoşani, primarii au fost aleşi cu un procent mai mic de 40% din totalul votanţilor. Este cazul comunei Viişoara, acolo unde social-democratul Laurenţiu Constantin Rîmbu a obţinut 32,64% din voturile valabil exprimate, al comunei Havârna, unde Rodica Baltă (PSD) a primit 35,53% din voturi, dar şi al municipiului Botoşani, unde Cosmin Andrei (PSD) a fost declarat câştigător cu 37,17% din voturi.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇