Arafat afirmă că autorităţile nu s-au aşteptat ca în seara alegerilor ”să coboare unii şi alţii în stradă şi să interacţioneze fără mască"

Arafat afirmă că autorităţile nu s-au aşteptat ca în seara alegerilor ”să coboare unii şi alţii în stradă şi să interacţioneze fără mască"

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat afirmă că s-au învăţat nişte lecţii după alegerile locale, privind aspecte care pot fi îmbunătăţite în perspectiva celor parlamentare.

El spune că la scrutinul propriu-zis s-au respectat regulile şi nu au existat „sesizări grave de nerespectare”, însă autorităţile nu s-au aşteptat ca după anunţarea rezultatelor „să coboare unii şi alţii în stradă şi să interacţioneze fără mască”.

ADVERTISING

Întrebat marţi seară, într-o emisiune la B1 Tv, dacă organizarea alegerilor locale ar putea fi considerată o cauză a creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a răspuns că nu perioada scrutinului a ridicat probleme, ci adunările publice ad-hoc de după finalizarea procesului de votare.

"Să ştiţi că e un subiect foarte sensibil şi am evitat să fac comentarii pe el dar, cel puţin dacă e să iau ziua de vot, în ziua de vot nu am avut, să spunem, sesizări grave de nerespectare. Au fost, pe aici, pe acolo, dar, în general, s-au respectat regulile şi în secţiile de vot şi în afara lor. Ce a fost totuşi neaşteptat, nu ne-am aşteptat la asta, era ceea ce s-a întâmplat în unele localităţi, în unele zone, festivităţile ad hoc organizate la anunţarea votului.

ADVERTISING

Şi acolo s-a observat, cel puţin în unele localităţi, mai mici, mai mari, s-a observat că în unele zone nu s-a respectat nici purtarea măştii, nici distanţarea, nici nimic şi acolo poate că s-a întâmplat o răspândire între oameni, fără nicio discuţie”, a declarat Raed Arafat.

Oficialul din MAI a adăugat că autorităţile nu s-au aşteptat ca după anunţarea votului "să coboare unii şi alţii în stradă şi să interacţioneze fără mască”.

ADVERTISING

El a precizat că în perioada următoare se va vedea dacă aceste evenimente se vor corela cu îmbolnăviri.

"Pentru următoarele (alegeri – n.red.) se ţin, nu se ţin, toată asta este o discuţie politică, dar acolo sunt nişte lecţii care s-au învăţat, care pot fi îmbunătăţite la următoarele alegeri, mai ales aspectele de după anunţarea rezultatului şi ar trebui să fie clar că nu e voie de nicio manifestare, dar urmează să vedem ce va fi, nu vreau să intru în amănunt în acest subiect, e un subiect foarte sensibil pe linie politică”, a mai spus Arafat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇