Restaurantele, cinematografele și teatrele din București se închid din nou. Masca devine obligatorie în zona școlilor

Restaurantele, cinematografele și teatrele din București se închid din nou. Masca devine obligatorie în zona școlilor

Toate restaurantele din București care își desfășoară activitățile în interior, precum și teatrele și cinematografele vor fi închise, a decis marți Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

Restricțiile intră în vigoare începând de miercuri și până când rata de incidență a cazurilor de COVID la mia de locuitori în 14 zile scade sub 1,5.

Gheorghe Cojocaru, prefectul Capitalei, a declarat însă că în restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și altor unități de cazare este permisă servirea clienților cazați în acestea.

ADVERTISING

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare și consum în unitățile de tip restaurante și cafenele nu este permisă în București. Se face o excepție pentru unitățile de cazare, hotel, pensiune, unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați”, a declarat prefectul.

ADVERTISING

Și activitatea sălilor de spectacole și concerte este interzisă și se vor închide și saloanele de evenimente. Astfel, nunțile și botezurile vor putea avea loc doar în spații deschise cu număr limitat de persoane.

Activitatea sălilor de spectacole și concerte este interzisă. S-a decis și interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică”, a subliniat Gheorghe Cojocaru.

ADVERTISING

Totodată, purtarea măștii va fi obligatorie între orele 7.45-21.15 în zona școlilor.

”S-a impus purtarea măștii în jurul școlilor în intervalul 7.45-2115. Revine obligația PMB și a primăriilor de sector să delimiteze aceste zone, chiar și o simplă vopsea”, a precizat prefectul.

Cazinourile rămân momentan deschise

În ceea ce privește cazinourile, Cojocaru a spus că ”Nu știu deocamdată, așteptăm ca CNSU să ia o asemenea măsură și ne vom adapta”.

Situația va fi analizată săptămânal, iar dacă numărul cazurilor scade sub 1,5 la mia de locuitori, resticțiile vor fi ridicate.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 139.612 marţi, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 2.121 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, 403 fiind în Bucureşti.

De asemenea, 73 de persoane au decedat, iar la ATI sunt internaţi 608 pacienţi. Numărul deceselor şi cel al pacienţilor aflaţi la Terapie Intensivă sunt cele mai mari de la declanşarea pandemiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇