Premierul propus de Maia Sandu a picat în Parlament. Republica Moldova se îndreaptă spre anticipate

Premierul propus de Maia Sandu a picat în Parlament. Republica Moldova se îndreaptă spre anticipate

Învestirea unui nou guvern în Republica Moldova, condus de Natalia Gavriliţa, nu a fost susţinută în Parlamentul de la Chişinău.

Niciun deputat nu a votat în favoarea candidatei desemnate de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Dezbaterile au durat patru ore.

Premierul desemnat Natalia Gavriliţă a adus critici dure la adresa actualului Parlament, care nu ar mai reprezenta interesele cetăţenilor, şi a amintit de victoria Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale şi de aşteptările cetăţenilor pentru realizarea programului sau.

ADVERTISING

Citește și:

Igor Dodon, fostul președinte al R. Moldova, a declarat că ”Guvernul propus este unul fake, cu oameni rupți de realitate, care nici nu vor să fie votați”.

ADVERTISING

Astfel, PSRM, partidul pe care Dodon îl conduce, ”a venit cu propunerea de a desemna un candidat apolitic în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, și anume pe doamna Mariana Durleșteanu, fosta Ambasadoare în Marea Britanie, fosta Ministră a Finanțelor, o bună profesionistă”.

Am convocat ședința Executivului Politic al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, după care, în baza deciziei...

Posted by Igor Dodon on Thursday, February 11, 2021

Guvernul condus de Ion Chicu a demisionat pe 23 decembrie. Preşedintele Maia Sandu a desemnat-o la 27 ianuarie pe Natalia Gavriliţa pentru funcţia de premier.

ADVERTISING

Maia Sandu a desemnat un prim-ministru, dar ar vrea să nu fie votat de Parlament

Parlamentul Republicii Moldova trebuie să voteze un nou guvern în decurs de 45 de zile de la acea dată, în caz contrar va fi dizolvat şi vor fi declanşate alegeri parlamentare anticipate. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇