Maia Sandu s-a întâlnit cu Laura Codruța Kovesi: R.Moldova vrea să colaboreze cu Parchetul European

„Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani”.
Maia Sandu s-a întâlnit cu Laura Codruța Kovesi: R.Moldova vrea să colaboreze cu Parchetul European

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit la Bruxelles cu procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi. Liderul de la Chișinău a precizat că vrea să colaboreze cu instituția europeană pentru a impulsiona reformele din sistemul justiției.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat pe Facebook că a avut o întâlnire cu procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi.

Maia Sandu: Noi, cetățenii, nu plătim procurorii doar ca să nu comită abuzuri, ci ca să investigheze corupții

ADVERTISING

Discuția a avut loc la Bruxelles, iar liderul Republicii Moldova a spus că vrea să colaboreze cu instituția europeană pentru a impulsiona reformele din sistemul juridic.

„Am avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Laura Codruța Kovesi, Procuror-șef al Parchetului European. Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova.

De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relație de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani”, scrie în mesajul postat pe Facebook de Maia Sandu.

ADVERTISING

UPDATE Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova. Iohannis și încă șase șefi de stat i-au transmis un mesaj comun de susținere


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇