Postarea lui Cîțu în plin scandal al coaliției: Succes, România! Astăzi câștigăm big time!

Postarea lui Cîțu în plin scandal al coaliției: Succes, România! Astăzi câștigăm big time!

În timp ce coaliția de guvernare e la un pas să se rupă și partenerii de la USR PLUS amenință să dea jos prin moțiune de cenzură Executivul din care fac parte dacă rămâne la conducere Florin Cîțu, iată că premierul a găsit răgaz și să facă urări microbiste.

”Succes, România! Astăzi câștigăm big time!????”, a postat Florin Cîțu pe Facebook, cu puțin înainte să intre în ședința Biroului Politic Național al PNL, unde a fost reconfirmat ca premier de liberalii prezenți.

În această seară, de la ora 21:45, naționala României va întâlni Islanda în deplasare, în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022.

Succes, România! Astăzi câștigăm big time!????

Publicată de Florin Cîţu pe Miercuri, 1 septembrie 2021

Însă, în contextul crizei politice, internauții nu au gustat foarte mult ironia mesajului.

ADVERTISING

”Dacă România înseamnă baronii locali, da, câștigă big time. 10 miliarde de euro din banii plătiți de fraieri ca mine”, scrie un român.

”Cât de penibil ați devenit! Obsedat de a câștiga, călcând orice în picioare, inclusiv bugetul României, pentru a primi susținerea primarilor corupți care vă susțin”, spune un altul.

”Better a big time win than to do some time in the USA like you ????”, comentează un altul, făcând referire la faptul că premierul a fost arestat în SUA după ce a fost prins băut la volan.

”Cred că vă referiți la jocul de fotbal cu Islanda! Sincer, vă consider un fel de antrenor gen Mirel Radoi, care încearcă diferite scheme. Din păcate, ca și el, ati dus naționala României la pământ”, a punctat un alt comentator.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În patru ore au comentat la postare aproape 3.000 de români și majoritatea sunt astfel de mesaje.

Context

Scandalul în Guvern s-a declanșat miercuri când, în ședința Executivului, a fost introdusă pe ordinea suplimentară ordonanța de urgență ce ar fi făcut operațional programul Anghel Saligny, cel despre care Florin Cîțu spune că va aduce România în secolul XXI, în timp ce USR PLUS acuză că e doar o mită politică pentru primari.

Cei de la USR PLUS au acuzat și că ordonanța nu avea toate avizele necesare, printre care și cel de la Ministerul Justiției. Ședința de guvern a fost suspendată și ar fi trebuit reluată pe seară, însă după ce la nivelul USR PLUS s-a decis să nu se revină la masă, Florin Cîțu l-a demis pe Stelian Ion, anunțând că interimatul la Justiție va fi preluat de ministrul de Interne, Lucian Bode. Joi, după câteva ore de reflecție, Klaus Iohannis a semnat decretele.

ADVERTISING

Între timp, cei de la USR PLUS au anunțat că nu-l mai sprijină pe Florin Cîțu și au cerut înlocuirea sa din fruntea Guvernului. Pentru ca o moțiune de cenzură să treacă este nevoie de 234 de voturi, pe care la acest moment PSD și AUR nu le au. Însă dacă ar vota și cei de la USR PLUS ar fi obținute peste 280 de voturi și guvernul ar fi demis. Pe surse apăruseră informații și că parlamentarii din tabăra Orban ar putea vota, dar președintele PNL a exclus posibilitatea.

Citește mai multe despre situația din guvern:

Iată și analizele Spot pe acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇