PNL şi USR-PLUS, acuzaţii reciproce de traseism. Liberalii au racolat mai mult de 6.000 de candidaţi, pe inventarul Alianţei

PNL şi USR-PLUS, acuzaţii reciproce de traseism. Liberalii au racolat mai mult de 6.000 de candidaţi, pe inventarul Alianţei

În ciuda alianțelor locale, cei de la PNL, de pe-o parte, și USR-PLUS, de cealaltă, continuă să se trateze ca adversari politici în campania pentru alegerile locale.

Într-un comunicat transmis marți, Alianța USR-PLUS somează public PNL să înceteze atacurile sub centură, după ce fosta consilieră pe comunicare a lui Vlad Voiculescu, când acesta a fost ministru al Sănătății, a publicat un mesaj transmis de la centru liberalilor.

ADVERTISING

”Bună ziua. Vă solicităm să comunicați urgent, până mâine dimineață, Secretariatului General PNL lista persoanelor care acum candidează din partea USR-PLUS și care au fost la alte partide”, se arată în mesajul atribuit Secretariatului General București al PNL.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10224974133523185&set=a.1188341391320&type=3&theater

USR-PLUS: Peste 6.000 de candidați de pe listele PNL la consiliile locale și județene au fost în alte partide, inclusiv PSD și ALDE

În replică, cei de la USR-PLUS transmit liberalilor că ar face mai bine să se uite în propria ogradă dacă vor să găsească traseiști.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ei mai cer ca discuțiile de campanie să fie axate pe soluții pentru cetățeni, și nu pe scandaluri.

”Alianța USR PLUS cere public PNL să oprească atacurile împotriva candidaților săi, după ce în presă au apărut informații conform cărora conducerea PNL le-a cerut organizaţiilor din ţară să numere câţi candidaţi USR PLUS la alegerile locale provin din alte partide.

Cetățenii români au nevoie de soluții, nu de scandalul cu care i-au obișnuiți politicienii în ultimii 30 de ani. Mai ales acum, în criza provocată de pandemia de COVID-19.

Alianța USR PLUS atrage atenția că PNL ar trebui să verifice propriile cifre legate de candidații traseiști din țară. Datele de la Autoritatea Electorală Permanentă arată că în total peste 6.000 de candidați de pe listele PNL la consiliile locale și județene au fost în alte partide, inclusiv PSD și ALDE. Dintre ei, aproape 500 candidează la primării: 225 de la PSD, 100 de la ALDE”, arată cei de la Alianță, intr-un comunicat postat pe Facebook.

ADVERTISING

Alianța USR PLUS cere public PNL să oprească atacurile împotriva candidaților săi, după ce în presă au apărut informații...

Publicată de Alianța USR PLUS pe Marţi, 8 septembrie 2020

Amintim că, la începutul lunii august, înainte de definitivarea candidaturilor, deputatul USR Ionuţ Moşteanu arata că, doar din ce observase în ultimele zile, peste 50 de primari social democraţi se transferaseră la PNL.

Au urmat apoi și multe alte transferuri de răsunet. Premierul Ludovic Orban, președinte al PNL, a susținut de câte ori a fost întrebat că el este împotriva traseismului, refuzând să recunoască amploarea mișcărilor care au loc.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇