Protest la conferința lui Orban. A refuzat să primească un lanț ca să închida ușa PNL traseiștilor de la PSD: Mie îmi place libertatea (Video)

Protest la conferința lui Orban. A refuzat să primească un lanț ca să închida ușa PNL traseiștilor de la PSD: Mie îmi place libertatea (Video)

Premierul Ludovic Orban a susținut luni declarații de presă, însă s-a trezit și cu un mic protest.

Protestatarul Marian Ceaușescu a venit să îi dea un lanț de metal și un lacăt, sugerându-i șefului PNL să asigure că pe ușile partidului său nu mai intră traseiștii de la PSD.

Orban a refuzat însă să primească acest lanț.

”Mie nu-mi plac lanțurile, îmi plac cheile. Mie îmi place libertatea”, a spus Orban.

ADVERTISING

Video de la minutul 15:55:

https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/710363836211182/

Anterior, și jurnaliștii îl întrebaseră dacă liberalii vor primi parlamentarii care au plecat din PSD săptămâna trecută, mai ales că au nevoie de voturi pentru ca Guvernul să nu fie demis la moțiunea de cenzură.

Orban: Exemplul meu personal trebuie urmat de toți politicienii

Orban a refuzat să comenteze direct situația și a spus în schimb că el crede că toți politicienii ar trebui să îi urmeze exemplul său.

ADVERTISING

”Când cineva pleacă din PSD o face din decizie personală, nu e rezultatul unei negocieri”, a susținut Orban, adăugând că plecările de acum din rândul social-democraților au legătură cu faptul că peste 100 dintre actualii parlamentari nu se vor mai regăsi pe lista de candidați din toamnă.

ADVERTISING

Întrebat și de situația racolărilor din rândul primarilor, Orban a spus că nu are cifre despre câți pesediști au trecut la PNL și au devenit chiar candidații liberalilor.

”Nu am acest număr, am făcut analiza candidaturilor definitive ca să știm foarte clar unde ne batem, în ce situații. Eu am spus-o și o repet: de 30 de ani sunt în același partid și cred că exemplul meu personal trebuie urmat de toți politicienii”, a mai spus Ludovic Orban.

În final, premierul i-a și ironizat pe social-democrați. Întrebat dacă a avut discuții cu noua conducere, validată la congresul din weekend, șeful PNL a răspuns: ”Ce să discut cu PSD, că PSD a avut congres... În sfârșit, a reușit să-l țină. Bine, l-au avut degeaba…”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇