Primarul din județul Iași care a făcut sex în Primărie cu minore traficate candidează ca independent, dar folosește culorile PNL. Ar fi susținut de liberali

Damian Butnariu, exclus din PNL la începutul anului pentru implicarea într-un dosar în care e acuzat că s-a culcat cu 2 minore, este primarul din Mogoșești-Siret, județul Iași. Anul acesta, el candidează ca independent pentru un nou mandat însă folosește culorile PNL – galben și albastru.

Reprezentanții a patru filiale de partide din localitate au declarat, pentru G4Media, că Butnariu este susținut de PNL.

117911689_1659312374223351_1276560393695964346_o
Foto: Facebook/ Damian Butnariu

Ca idee, liberalii nu au desemnat un candidat în această localitate. La începutul acestui an, Butnariu a fost exclus din PNL.

ADVERTISING

Motivul: el este implicat într-un dosar în care este acuzat că a făcut sex cu două minore de 17 ani, chiar în sediul Primăriei.

Ce spunea edilul în ianuarie

De altfel, după ce a ieșit la iveală acest caz, Butnariu a zis că se ”autosuspendă din partid”.

"În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toţi cei care tânjesc la funcţia ta. M-am trezit astăzi, personaj principal într-o poveste, veche şi încheiată de 13 ani, în care am avut calitatea de martor. (…) Sunt membru al PNL de la începutul carierei mele publice şi înţeleg să mă pun la dispoziţia conducerii partidului în această situaţie şi rog să se ia act de dorinţa mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieşi la suprafaţă în acest caz", a precizat primarul Damian Butnariu la acea vreme.

ADVERTISING

Concret, scrie sursa citată, audiat de judecători în timpul procesului, edilul a recunoscut că a întreținut „raporturi sexuale normale şi orale“, în sediul Primăriei, cu două fete de 17 ani, victime ale unei reţele de trafic de minori din zona Paşcani.

Butnariu a plătit 100 de lei proxenetului. În dosar, care s-a soldat cu condamnarea proxenetului, în primă instanță, la 15 ani de închisoare, el a avut doar calitatea de martor. După dezvăluirile presei, ONG-ul Reset a depus o plângere penală împotriva edilului.

ADVERTISING

Premierul Ludovic Orban spunea, în luna ianuarie, că în localitatea Mogoșești-Siret PNL va avea alt candidat, dar până acum nu a fost anunțat niciunul.

Însă de curând Butnariu și-a depus din nou candidatura, ca independent.

Citește și alte știri din Politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇