PNL l-a demis pe secretarul general al tineretului, după înjurăturile la adresa PSD

PNL l-a demis pe secretarul general al tineretului, după înjurăturile la adresa PSD

Octavian Oprea, secretar general al TNL, a fost demis din funcţie, a anunţat preşedinta organizaţiei Mara Mareş. Decizia vine după ce marţi au apărut noi imagini în care tinerii liberali scandează injurii la adresa PSD la petrecerea organizată după Şcoala de Vară a TNL de la Venus, din 10 septembrie. Primele imagini au fost distribuite imediat după ce evenimentul a avut loc.

„Urmare a evenimentelor petrecute la Şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal, în urma analizării materialelor video şi a discuțiilor avute cu mai multe persoane prezente, a fost clarificat modul în care acest incident regretabil s-a produs şi s-au stabilit rolurile participanţilor în respectivul eveniment.

ADVERTISING

Cu efect imediat, urmează ca secretarul general, domnul Octavian Oprea, să îşi prezinte demisia din toate funcţiile deţinute. Tineretul Naţional Liberal militează pentru respectarea valorilor morale, pentru pluralism politic, toleranţă şi incluziune, respectă libertatea de exprimare exercitată cu bun simţ, iar astfel de incidente regretabile nu reflectă viziunea, misiunea ori programele organizaţiei”, a precizat Mara Mareş, marţi, într-o declaraţie de presă. 

Oprea a fost eliberat şi din funcţia de subsecretar de stat de la Autoritatea pentru Digitalizarea României, au adăugat surse politice, pentru News.ro.

ADVERTISING

Tineri liberali participanţi la Şcoala de Vară TNL cu tema „Next Level Leadership” au scandat în repetate rânduri „m..e PSD” la petrecerea care a urmat dezbaterilor. Liderul TNL Mara Mareş a prezentat scuze în numele organizaţiei pentru aceste comportamente inacceptabile. La lucrările Şcolii de Vară au rostit discursuri liderul PNL Nicolae Ciucă, secretarul general Lucian Bode, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan, care le-au vorbit despre curaj, principii şi responsabilitate.

Marţi, au apărut noi imagini de la acel eveniment. Petrecerea de la mare a tineretului PNL din 10 septembrie, la Venus, s-a transformat într-un festival de înjurături la adresa PSD. Noi imagini prezentate de G4Media îi arată pe tinerii liberali strigând în cor ”Tineretul PSD, să le f.. mamele!”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇