Omul lui Orban a câștigat șefia organizației PNL din care face parte Cîțu

Omul lui Orban a câștigat șefia organizației PNL din care face parte Cîțu

Cristian Băcanu, susţinător al premierului Florin Cîţu în cursa pentru preşedinţia PNL, a pierdut vineri alegerile pentru şefia PNL Sector 5, în faţa lui Dan Meran.

Premierul este membru al acestei filiale, însă nu a fost prezent, fiind plecat în teritoriu. Ludovic Orban a participat la Conferinţa de alegeri, susţinându-l pe Meran.

Băcanu a obţinut 180 de voturi, iar Dan Meran 220 de voturi.

Ludovic Orban a postat un mesaj pe Facebook, în care a trimis noi săgeți către Cîțu.

”Îl felicit pe Dan Meran pentru câştigarea preşedinţiei PNL Sector 5. Am participat astăzi la alegerile interne de la PNL Sector 5 şi am dorit să transmit că am fost mereu apropiat de membrii ei. Am făcut campanii în Sectorul 5, când am demarat campania de strângere de semnături pentru demiterea lui Vanghelie, la toate campaniile pentru Primărie şi la celelalte tipuri de campanie pentru alegeri parlamentare sau europarlamentare”, a scris, vineri sesră, pe Facebook, Ludovic Orban.

ADVERTISING

Acesta s-a referit din nou la afirmaţia lui Florin Cîţu, făcută la moţiunea de cenzură, potrivit căreia ar fi ”tranşat Congresul”.

”Eu nu am tranşat Congresul, eu de regulă nu tranşez. Eu adun, susţin, promovez, eu comunic şi construiesc! Nimeni nu tranşează niciun Congres, nicio Conferinţă de alegeri! Singurii care au dreptul să decidă ceea ce este bine pentru PNL sunt doar membrii PNL, cei care duc toate bătăliile electorale, care promovează mesajul partidului şi care sunt parte la toate victoriile”.

ADVERTISING

Orban şi-a exprimat încrederea că liberalii vor avea capacitatea de a alege ce este mai bine pentru PNL.

”De aceea, am încredere în membrii PNL şi în capacitatea lor de a decide ce este mai bine pentru PNL”, a mai scris Orban.

Calendarul alegerilor în PNL

Conform calendarului stabilit de Consiliul Naţional al PNL, în perioada 1 iunie - 15 iulie se desfăşoară Adunările Generale ale organizaţiilor locale, care aleg conducerile PNL la nivel local.

În perioada 1 iulie - 10 august sunt programate conferinţele judeţene de alegeri, la care se aleg conducerile judeţene ale Partidului Naţional Liberal.

ADVERTISING

Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie, când urmează să aibă loc Congresul PNL, este prevăzută o perioadă de 45 de zile, pentru campania în perspeciva congresului.

Citește mai multe despre lupta pentru putere din PNL:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇