Liderii PNL se dezlănțuie împotriva lui Orban, după ce a vorbit de trădări: A cedat trei ministere importante ca să fie președintele Camerei Deputaților

Liderii PNL se dezlănțuie împotriva lui Orban, după ce a vorbit de trădări: A cedat trei ministere importante ca să fie președintele Camerei Deputaților

Raluca Turcan a declarat, întrebată dacă se simte vizată e afirmaţiile lui Ludovic Orban care a afirmat că ea, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău l-au părăsit la negocierile pentru formarea coaliţiei, că adevărul este cunoscut în tot partidul şi anume faptul că liderul PNL a renunţat la trei ministere importante – Fonduri Europene, Transporturi şi Dezvoltare pentru a obţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

”Adevărul este cunoscut de tot partidul şi realitatea este că trei ministere importante – Fondurilor Europene, Transporturilor şi Dezvoltării Regionale au fost negociate direct de preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

ADVERTISING

Cred că orice penelist responsabil avea dreptul să fie nemulţumit de această tranzacţionare care pe fond a afectat PNL, prin forţa pe care o are în Guvern. Funcţia de prim-ministru revenea de drept PNL, pentru că a obţinut cel mai mare rezultat în alegeri, în coaliţia de guvernare, iar celelalte trei ministere au fost cedate pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Este o realitate şi e păcat că se propagă astfel de mesaje în campania internă a PNL, în loc să vorbim despre soluţii pentru viitorul PNL, astfel încât reformele asumate să fie duse la bun sfârşit”, a afirmat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă susţinută alături de premierul Florin Cîţu, sâmbătă la Sibiu. 

ADVERTISING

Mai ascultă Cîțu de Orban?

La rândul său, premierul Florin Cîţu, cotracandidatul lui Orban la șefia PNL, a fost întrebat dacă mai ascultă de mesajele transmise de Orban.

”Noi ascultăm de programul de guvernare, de programul coaliţiei. Sunt mai multe lucruri de care ascultăm”, a declarat Florin Cîţu.

Întrebarea a venit după ce Ludovic Orban a fost la rându-i întrebat anterior dacă premierul Florin Cîţu îl mai ascultă, având în vedere că între ei este o competiţie internă pentru şefia partidului.

”Normal, suntem colegi de partid, domnul Cîţu este premierul susţinut de Partidul Naţional Liberal şi luăm deciziile împreună pe bază de analize, pe bază de studii. Normal, comunicăm şi cooperăm”, a afirmat preşedintele PNL, sâmbătă la Botoşani.

ADVERTISING

Despre declarațiile șefului Camerei Deputaților în legătură cu trădările din partid, premierul s-a îndoit că ar putea fi adevărate.

”Nu cred că sunt declaraţiile domnului Orban, pentru că înseamnă că nu sunt adevărate. La împărţirea ministerelor au participat doar preşedinţii de partid, nici măcar premierul desemnat”, a explicat Cîţu.  

Gorghiu: Victimizarea poate fi o strategie pentru unii

La declarațiile actualului șef al PNL a reacționat și Alina Gorghiu, care l-a acuzat pe Orban de victimizare.

„Noroc că a declarat premierul asta la Sibiu: 'Nu cred că sunt declaraţiile domnului Orban, pentru că înseamnă că nu sunt adevărate. La împărţirea ministerelor au participat doar preşedinţii de partid, nici măcar premierul desemnat'.

Probabil cineva răutăcios din presă i-a pus în gură domnului Orban declaraţii false. Dar sunt convinsă că va ieşi public sa lămurească problema. Victimizarea poate fi o strategie pentru unii, dar trebuie combătută cu adevărul în interiorul PNL”, a scris Alina Gorghiu sâmbătă pe Facebook.

Acuzațiile lui Orban

Ludovic Orban a afirmat că a fost părăsit de către echipa de negociere pentru alcătuirea coaliţiei desemnată de PNL din care făceau parte Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău, iar aceştia au încercat să convoace un BPN al partidului pentru a arunca în aer formarea coaliţiei de guvernare.

„Deşi am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL - trebuie să ştiţi lucrul ăsta: preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului.

Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”, a precizat Ludovic Orban, în alocuţiunea sa, la întâlnirea de sâmbătă cu liberalii din Botoşani.

Citește mai multe despre lupta pentru șefia PNL dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇