Liberalii au votat calendarul alegerilor. Orban și Cîțu au explicat de ce candidează la șefia PNL (Foto)

Liberalii au votat calendarul alegerilor. Orban și Cîțu au explicat de ce candidează la șefia PNL (Foto)

Liberalii au votat, duminică, la Consiliul Național al PNL, calendarul oficial al alegerilor din partid. Astfel, Congresul va avea loc pe 25 septembrie.

Oficial, începe lupta între Ludovic Orban și Florin Cîțu, ambii fiind candidați la șefia Partidului Național Liberal.

În discursul său, premierul a vorbit despre motivele care l-au îndemnat să facă acest pas.

”Este cea mai frumoasă privelişte când te uiţi la familia liberală. Stimaţi colegi, după cum probabil aţi aflat mulţi dintre voi, astăzi am anunţat decizia mea de a mă înscrie în cursa pentru preşedinţia PNL. Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici”, a afirmat Cîţu.

ADVERTISING

El a precizat că ”Europa se schimbă, lumea se schimbă, e nevoie şi de un alt tip de politică”.

citu
Inquam Photos / Octav Ganea

”Salut, Florin, intrarea în cursă”

Anterior, Ludovic Orban a evocat o competiție care va face bine partidului.

”Astăzi dimineaţă, primul ministru al României care reprezintă PNL şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL şi daţi-mi voie să salut acest anunţ care dă drumul la o competiţie în PNL care sunt convins că va face bine PNL.

Va fi o competiţie de viziuni, proiecte, obiective, care să le arate românilor că PNL este singurul partid care are capacitatea de a asigura o bună guvernare şi saltul în dezvoltare de care are nevoie România. Salut, Florin, intrarea în cursă”, a declarat Ludovic Orban.

orban
Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL a precizat că a avut o discuţie cu Florin Cîţu.

ADVERTISING

”Am avut o discuţie cu domnul premier Florin Cîţu şi, în mod evident, va exista între noi un gentlemen's agreement, pe care sper să îl respecte toţi membrii PNL şi care să ducă la o competiţie onestă, fair play, o competiţie pozitivă, care să arate bogăţia de resurse umane a PNL şi mai ales capacitatea PNL de a genera oferte de guvernare care sunt la nivelul aşteptării românilor”, a mai afirmat liderul PNL.

citu orban
Inquam Photos / Octav Ganea

De ce candidează

Ulterior, Orban a explicat de ce a ales să candideze:

”Stimaţi colegi, candidez pentru un nou mandat de preşedinte al PNL dintr-un profund sentiment de responsabilitate faţă de PNL şi faţă de destinul nostru comun. PNL are nevoie în perioada care vine de modernizare, de menţinerea uşilor pentru a atrage oameni de valoare, are nevoie de măsuri de reformă. Numai că aceste lucruri le-am făcut în mandatul meu de preşedinte al PNL în ultimii 4 ani. Dacă vă uitaţi la primarii pe care îi avem, dacă vă uitaţi la grupurile parlamentare, veţi vedea că avem cei mai mulţi tineri care au reuşit să câştige bătălia electorală în poziţii de importanţă majoră şi care reprezintă viitorul PNL”.

ADVERTISING

”De-a lungul celor 4 ani sunt mulţi care nu au fost cu mine, care au încercat să se poziţioneze contra mea, care au avut alte păreri şi care de multe ori au luat decizii sau au influenţat comunicarea publică cu efecte negative faţă de PNL. La fiecare palmă peste obraz pe care am primit-o, am întors şi celălalt obraz.

Oameni care nu au fost cu mine, i-am susţinut în funcţii publice sau în funcţii de conducere în continuare pentru că nu am ţinut cont de un factor subiectiv, dacă cineva e sau nu cu mine. Am făcut lucrul acesta pentru că noi toţi suntem PNL. În PNL nu avem voie să acceptăm delictul de opinie sau delictul de poziţionare. Fiecare dintre membri PNL are şansă la cariera politică”, a mai afirmat Orban.

citu orban
Inquam Photos / Octav Ganea

Mesajul pentru votanți

Liderul PNL li s-a adresat în final liberalilor care vor vota la Congres: ”Voi aveţi destinul în mână, votaţi aşa cum credeţi că este potrivit pentru a permite PNL să rămână cea mai puternică şi cea mai serioasă formaţiune politică de pe scena politică românească.

Suntem partidul cu cea mai bogată istorie, suntem partidul care a adus modernizarea României, suntem partidul care am fost alături de români în cele mai grele momente ale istoriei. Aşa ar trebui să rămânem, pentru PNL şi pentru România”, a mai declarat Orban.

Vezi și:

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇