Florin Cîțu va candida la șefia PNL: Partidul are nevoie de un suflu nou (Foto&Video)

Florin Cîțu va candida la șefia PNL: Partidul are nevoie de un suflu nou (Foto&Video)

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat, duminică dimineață, candidatura la șefia PNL. Astfel, el intră în competiție cu Ludovic Orban, actualul lider al partidului. Congresul în care se alege noua conducere a formațiunii va avea loc în septembrie.

”Fac un anunț important pentru partid, pentru România și pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL”, a anunțat Florin Cîțu duminică, înaintea Consiliului Naţional al partidului.

El a fost înconjurat de colegii săi, în prima linie aflându-se liberali precum Rareș Bogdan, Emil Boc, Raluca Turcan, Lucian Bode sau Alina Gorghiu.

Anunțul său a fost primit cu aplauze.

CITU_ANUNT_05INQUAM_Octav_Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

”Le mulțumesc liderilor politici care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid și care mă susțin astăzi și fac parte din echipa mea”, a mai spus prim-ministrul.

ADVERTISING

El a povestit că este un liberal convins și a reiterat că ”doar liberalismul salvează România”.

”O să vă spun direct ce vreau și de ce trebuie să candidez. PNL are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate. În același timp, să ducă mai departe tradițiile și principiile liberale.

(...) Mă voi asigura că PNL va fi cel puțin 8 ani la guvernare. Vom transofrma România într-o țară liberală. Ce înseamnă asta? V-am spus - proprietatea privată este sfântă, iar antreprenorul este un erou”, a adăugat șeful Executivului.

Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL

Premierul Cîțu şi-a anunţat candidatura la şefia PNL alături de o armată de lideri.

Publicată de Epoch Times Romania pe Sâmbătă, 29 mai 2021

E convins că va câștiga

Abia a intrat în lupta internă pentru conducerea partidului, dar deja se vede câștigător liderul Guvernului:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Vă spun că voi câștiga. Nu există altă variantă și vă invit și pe voi, colegi liberali, să faceți parte din echipa câștigătoare. Împreună câștigăm toate alegerile din 2024. Împreună facem România liberală. Hai PNL!”, a încheiat premierul, înainte de a răspunde la câteva întrebări din partea jurnaliștilor.

Întrebat dacă a vorbit cu Ludovic Orban, contracandidatul său, iată ce a replicat Cîțu:

”Am avut o discuție înainte de decizie cu dl Orban. O să fie competiție în PNL din care PNL va ieși mai puternic la final”.

Întrebat ce va face în cazul în care pierde, dacă va face parte din echipa lui Orban, Cîțu nici nu se gândește la acest scenariu:

ADVERTISING

”Eu am spus că voi câștiga”, a replicat el prompt.

Apoi, ziariștii au vrut să știe dacă premierul îl va primi pe Orban în echipa sa, în cazul în care ajunge în fruntea formațiunii.

”Sigur dl. Orban are o experiență importantă în PNL, ca politician, premier și e o experiență pe care o putem folosi întotdeauna pentru a merge mai departe în PNL (...) Fac parte din echipa președintelui, dar acum e o competiție pentru viitorul PNL”, a apreciat șeful Guvernului.

Întrebat dacă cel care va pierde alegerile interne va rămâne fără funcţia publică pe care o deţine în prezent, iată ce a mai spus prim-ministrul:

”Polii de putere vor exista întotdeauna. Preşedintele Camerei Deputaţilor (funcţie deţinută de Ludovic Orban – n.r) este o funcţie în Parlamentul României, este  un for legislativ, premierul este premier. Nu are nicio legătură, aici este o competiţie pentru PNL”.

CITU_ANUNT_07INQUAM_Octav_Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
CITU_ANUNT_08INQUAM_Octav_Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Declarațiile au fost făcute de premier cu puțin timp înaintea Consiliului Naţional, pentru stabilirea procedurilor de alegeri în partid, stabilirea datei congresului şi convocarea acestuia.

Consiliul Naţional al PNL are loc duminică, începând cu ora 11:00, în Grădina de vară Herăstrău (Amfiteatru) a Teatrului "Constantin Tănase", Parcul Herăstrău din Bucureşti.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇