Liberalii se reunesc azi în Consiliul Naţional, pentru convocarea congresului

Liberalii se reunesc azi în Consiliul Naţional, pentru convocarea congresului

Consiliul Naţional al PNL se reuneşte duminică, principalele puncte pe ordinea de zi fiind stabilirea procedurilor de alegeri în partid, stabilirea datei congresului şi convocarea acestuia.

Consiliul Naţional al PNL va avea loc duminică, începând cu ora 11:00, în Grădina de vară Herăstrău (Amfiteatru) a Teatrului „Constantin Tănase”, Parcul Herăstrău din Bucureşti.

Biroul Executiv al PNL a decis, la începutul acestei săptămâni, declanşarea procedurilor de alegeri în partid, iar data propusă pentru congres este 25 septembrie, a anunţat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

ADVERTISING

"Biroul Executiv a luat decizia de a declanşa procedurile de alegeri în PNL. Data propusă pentru congres este 25 septembrie. Numărul total de delegaţi va fi de 5.000. Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerii la toate nivelurile.

Ca şi calendar propus: în perioada 1-15 iunie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iulie - 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania pentru congres", a precizat Orban.

ADVERTISING

El a adăugat că procedura de convocare a congresului va fi finalizată în şedinţa Consiliului Naţional, care are loc astăzi.

Citește și o analiză semnată de Ioana Ene Dogioiu pe acest subiect - Boc - Cîțu sau Orban? Lupta pentru PNL

Pe același subiect, iată ce mai poți citi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇