PNL a decis când își alege noua conducere: Congresul din 25 septembrie va avea 5.000 de delegaţi

PNL a decis când își alege noua conducere: Congresul din 25 septembrie va avea 5.000 de delegaţi

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, marți, când va avea loc Congresul în care liberalii își vor alege noua conducere. 25 septembrie 2021.

”Biroul Executiv a luat decizia de a declanșa procedurile de alegeri în PNL. Congresul, data propusă pentru congres este 25 septembrie. Numărul total de delegați va fi de 5.000. Am stabilit calendarul de alegeri.

Congresul nu înseamnă doar alegerea conducerii naționale, ci și alegerea conducerilor la toate nivelele”, a declarat șeful Camerei Deputaților, după ședința liberalilor.

ADVERTISING

Iată calendarul:

  • între 1 iunie și 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale, ”care vor alege conducerile PNL la nivel local”;
  • în perioada 1 iulie - 10 august vor fi organizate conferințele județene de alegeri, ”unde se vor alege conducerile județene ale PNL”;
  • între 10 august și 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile pentru campania pentru congres.

Procedura de convocare a acestuia se va încheia duminică, într-un Consiliu Național.

”De asemenea, vă anunț că procedura de convocare a congresului va fi finalizată duminică, în cadrul Consiliului Național. Azi (marți - n.red.) voi convoca Consiliul Național, ca președinte PNL, pentru a finaliza procedura de declanșare a alegerilor în PNL”, a completat Orban.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cîțu încă nu știe ce va face

Până acum, doar Ludovic Orban și-a anunțat public candidatura, el dorind un nou mandat de președinte al PNL.

În schimb, premierul Florin Cîțu a precizat că și-ar dori o funcție de conducere în partid, însă nu a luat momentan o decizie. El a evitat, în repetate rânduri, să dea un răspuns clar privind o eventuală candidatură a sa în cadrul formațiunii.

Merită aminitit aici că, săptămâna trecută, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că Ludovic Orban va avea cu siguranţă un contracandidat „foarte puternic” pentru şefia partidului.

ADVERTISING

Bogdan a precizat că Florin Cîţu, Emil Boc, Ilie Bolojan, Dan Motreanu şi Robert Sighiartău s-ar putea număra printre opţiuni.

La rândul său, Ludovic Orban a spus atunci că oricine vrea să candideze la şefia PNL o poate face şi, în cazul în care va avea un contracandidat la funcţia de preşedinte al formaţiunii, îl asigură pe acesta că va desfăşura o campanie corectă, pozitivă şi care să fie spre binele partidului.

Citește și o analiză semnată de Ioana Ene Dogioiu pe acest subiect - Boc - Cîțu sau Orban? Lupta pentru PNL

Pe același subiect, iată ce mai poți citi pe SpotMedia.ro:

Te invităm să vezi și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇