Orban îi răspunde lui Cîțu, în lupta pentru șefia PNL: Eu sunt un garant al menținerii coaliției, am fost curajos. Nu contează vârsta, asta e viața, ceasul ticăie (Video)

Orban îi răspunde lui Cîțu, în lupta pentru șefia PNL: Eu sunt un garant al menținerii coaliției, am fost curajos. Nu contează vârsta, asta e viața, ceasul ticăie (Video)

Ludovic Orban i-a răspuns lui Florin Cîțu, după ce premierul a transmis că el consideră deja sigură victoria pentru șefia PNL și l-a criticat pe actualul președinte de partid.

Cîțu a spus că sub Orban există deficiențe de comunicare și în coaliția de guvernare și că ”PNL poate mai mult”.

Întrebat joi la Parlament despre aceste afirmaţii, Orban s-a arătat neîncrezător că premierul ar fi spus așa ceva, pentru că, în viziunea sa, este neadevărat.

”Nu cred că a spus asta. Eu am fost seful echipei de negociere, negocieri care, într-adevăr, au fost dificile, dar în urma lor am reușit formarea coaliției, investirea Guvernului, luarea măsurilor care trebuiau luate până la 1 ianuarie, ca să menținem România competitivă.

ADVERTISING

Am participat la toate negocierile în coaliție, după negocieri extrem de lungi și dificile am convenit asupra PNRR, am depășit un moment de criză ca urmare a intervenției mele în calitatea mea de președinte al PNL. Eu sunt mai degrabă un garant al menținerii coeziunii în această coaliție”, a spus Orban.

Când jurnaliștii l-au întrebat despre detalii din PNRR legate de reforma pensiilor, Orban a precizat că a citit și el doar ce a publicat Guvernul, iar alte informații trebuie cerute de la ministerele responsabile.

ADVERTISING

Revenind la lupta politică, dacă Florin Cîțu a exclus ca cine pierde competiția din partid să renunțe la funcția publică, Orban a evitat un răspuns tranșant.

”Mai e mult până la congres și fiecare dintre noi are ca obiectiv să câștige, iar al meu e să câștige PNL din acest congres”, a spus Orban.

Florin Cîțu mai spusese luni și că PNL are nevoie de un suflu nou, iar actualul lider al partidului nu a fost de acord nici cu această afirmație.

”Eu deja am adus un suflu nou în PNL. Dacă vă uitați față de momentul în care am fost ales președinte, au apărut foarte multe fețe noi, de la Siegfried Mureșan, la Cristi Băcanu, de la Violeta Alexandru, la Pavel Popescu.

ADVERTISING

Dacă ne uităm la grupul parlamentar de la Camera Deputaților e cea mai mică medie de vârstă. Am fost curajos și am susținut candidatura foarte multor tineri la funcțiile de primari și mulți dintre ei au și câștigat.

Nu e importantă vârsta președintelui PNL, ci cine este, ce concepție are, ce face. Eu pe mine nu mai pot să mă întineresc, asta e viața, ceasul ticăie și nu pot să merg decât către senectute, nu pot să merg înapoi”, a conchis Orban.

Declarație de presă susținută de Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban

Declarație de presă susținută de Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Joi, 3 iunie 2021

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇