Orban, întrebat de ce e mai bun decât Cîțu: ”Mi-ar lua 24 de ore să vă povestesc”. Totuși, a rezumat în câteva fraze

Orban, întrebat de ce e mai bun decât Cîțu: ”Mi-ar lua 24 de ore să vă povestesc”. Totuși, a rezumat în câteva fraze

”Mi-ar lua 24 de ore să vă povestesc”, spune Ludovic Orban, întrebat de ce consideră că ar fi un președinte PNL mai bun decât Florin Cîțu. El spune că actualul premier e în faza în care „trebuie să se convingă pe sine să-i poată convinge și pe alții” că poate fi liderul formațiunii.

Totuși, ca un avantaj general, Orban a spus despre sine că știe partidul bine și îi simte pulsul.

”Simt partidul, simt pulsul și am capacitatea de a lua toate informațiile necesare pentru a propune deciziile cele mai bune. (...) De asemenea, aici e vorba de niște calități umane. Pe mine faptul că am ajuns în funcții publice nu m-a făcut să-mi pierd mințile. (...)

ADVERTISING

Pentru mine, PNL în ansamblu său este o echipă. (...) Suntem într-o coaliție dificilă și este nevoie de foarte multă experiență în materie de negocieri. (...) Nu în ultimul rând, este vorba și de capacitea de a pune în practică un program”, adaugă Orban.

Orban, surprins de candidatura lui Cîțu

Totodată, Ludovic Orban spune că Florin Cîțu e în „faza în care trebuie să se convingă pe sine să-i poată convinge și pe alții” că poate fi liderul PNL.

„Voi fi președintele Partidului Național Liberal... Trebuie să-ți repeți de 20 de ori. Ca să convingi pe alții, trebuie să fii tu convins. Probabil el e în faza în care trebuie să se convingă pe sine să-i poată convinge și pe alții”, a spus ironic Orban.

ADVERTISING

El a insistat că nu a încercat să îl determine pe Florin Cîțu să renunțe la candidatură.

„Pentru mine a fost o surpriză că și-a anunțat candiatura. Chiar a fost o surpriză”, conchide Orban.

Congresul PNL la care se va alege președintele PNL va avea loc în 25 septembrie. S-au înscris Ludovic Orban, actualul președinte al PNL și președinte al Camerei Deputaților, și Florin Cîțu, premier.

Citește mai multe despre lupta pentru putere din PNL:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇