Liberalii l-au criticat dur pe Orban: Frustrările individuale nu au ce căuta în politică. Șeful PNL dă asigurări că vor rămâne o echipă după Congres

Liberalii l-au criticat dur pe Orban: Frustrările individuale nu au ce căuta în politică. Șeful PNL dă asigurări că vor rămâne o echipă după Congres

Ședința de azi a liberalilor s-a lăsat cu reproșuri la adresa lui Ludovic Orban, șeful PNL.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi deputatul Florin Roman l-au atacat dur și i-au reproșat mai multe lucruri, potrivit unor surse citate de News.ro.

Între altele, lui Orban i s-au reproșat atacurile la adresa colegilor şi faptul că a luat decizii fără să se consulte cu liberalii.

”Vă rog să nu mai atacaţi colegii de partid! (…) Nu cred că cei din afară sunt interesaţi de frustrările din interior”, i-ar fi spus Turcan lui Orban.

Totodată, Raluca Turcan a ținut să precizeze că liberalii au dreptul la ”opțiuni”, iar asta nu-i face trădători. Ea s-a referit la decizia lui Orban de a-i numi trădători pe unii liberali care acum îl susțin pe premierul Florin Cîțu la șefia PNL.

ADVERTISING

Ea a mai punctat că atacând colegii de partid, subminează autoritatea miniştrilor.

Cum s-a apărat Orban

”Eu nu am atacat colegii, am făcut declaraţii corecte. Am susţinut toate deciziile guvernamentale. Dacă vi se pare atac să vorbesc despre suflul nou cu colegi vechi…

Pentru mine e important să existe un echilibru între tinereţe şi experienţă”, a replicat Ludovic Orban, conform surselor citate de News.ro.

În plus, el ar fi evocat că există și liberali care îl atacă public, dar a dat asigurări că ”va duce campania într-un mod pozitiv”.

Dispută și pe susținerea pentru CNA

La rândul său, Florin Roman l-a întrebat pe Orban cine a luat decizia de a o susţine pe Cristina Pocora pentru CNA.

ADVERTISING

Orban a răspuns că el a luat decizia, ceea ce l-a supărat pe Florin Roman, care i-ar fi reproșat că avea nevoie de mandatul liberalilor pentru a face acest lucru.

Turcan are așteptări de la Orban

Ulterior, după ședința care s-a lăsat cu scandal, Raluca Turcan a spus că are așteptări de la liderul partidului din care face parte. Ea se referă la campania internă pentru Congresul din toamnă.

”Discuțiile din interior trebuie să rămână în interior. La modul cel mai firesc, oamenii au în continuare așteptări mari de la PNL. Aceste alegeri din PNL trebuie să atingă două mari aspecte: guvernarea și buna guvernare cu reforme și, de asemenea, îmbunătățirea mesajelor pe care PNL le-a pierdut în ultima perioadă, mesaje pentru tineri, mesaje pentru diasporă, mesaje pentru antreprenori... Așadar, în competiția internă cine nu înțelege că avem o ocazie unică în care să valorificăm guvernarea și proiectele pentru categorii pe care PNL le-a pierdut înseamnă că nu-și înțelege misiunea politică (...)

ADVERTISING

Am așteptări foarte mari în primul rând de la președintele partidului să facă lucrul acesta - campania internă să o valorifice pentru PNL și nu pentru propria persoană. Frustrările individuale nu au ce căuta în politică. Oamenii nu sunt interesați de frustrările niciunui politician. Sunt interesaţi de viaţa de zi cu zi, de salarii, de pensii, de guvernare, de locuri de muncă şi, dacă privesc spre un partid, privesc cu aşteptarea ca acel partid şi într-o competiţie internă este preocupat de cei din afară, nu de scaunele din interior”, a declarat ea, citată de Mediafax.

Orban spune că a sprijinit-o

La rândul său, dând declarații după această întrevedere, Orban s-a mulțumit doar să menționeze că a colaborat cu Turcan și, după Congres, PNL va rămâne o echipă.

”Am colaborat cu Raluca Turcan în mandatul de președinte al partidului, am susținut-o să ocupe funcția de ministru al Muncii. Am susținut-o în foarte multe demersuri.

Nu am obiceiul să îmi atac colegii de partid, vom rămâne o echipă după Congres”, a dat liderul PNL asigurări.

Citește mai multe despre campania PNL pentru șefia partidului:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇