Campania din PNL se înteţeşte: Robert Sighiartău și Rareș Bogdan îl contrează pe Ludovic Orban, după atacurile din weekend

Campania din PNL se înteţeşte: Robert Sighiartău și Rareș Bogdan îl contrează pe Ludovic Orban, după atacurile din weekend

Atmosfera din PNL se încinge: liberalii răspund acuzațiilor aduse de șeful partidului, Ludovic Orban, potrivit cărora a fost ”părăsit” de colegii săi la negocierile pentru formarea coaliţiei şi a Guvernului.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, susţine că nu l-a „părăsit” pe preşedintele liberalilor. În schimb, a subliniat că nu a participat la negocieri, deoarece nu a vrut să fie „părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului”.

"Nu, nu l-am părăsit (pe Ludovic Orban la negocierile de la Vila Lac - n.red.). Nu am mai participat la negocieri la Vila Lac II pentru faptul că toate ministerele dezvoltării, economice au fost cedate USR-PLUS şi din acel moment am zis că nu vreau să fiu părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului", a spus Sighiartău, luni, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, citat de Agerpres.

ADVERTISING

Rareș Bogdan

La rândul său, europarlamentarul Rareş Bogdan a afirmat că a sperat într-un ”festival al democraţiei” şi nu la atacuri între colegi, cerând ca discuţiile să fie purtate în interiorul partidului.

”În prima fază nu am crezut (ce a declarat Orban - n.red.), pentru că eu am spus că am înţeles că va fi un festival al democraţiei şi nu atacuri între colegi în spaţiul public.

Nu am vrut să cred că Ludovic a folosit astfel de cuvinte la adresa a trei colegi (...) Am considerat că nu e cazul să intervin şi eu, mai ales că eu vorbesc ceva mai apăsat (...)

ADVERTISING

A negociat această funcţie (șef al Camerei Deputaților - n.red.) şi trebuia să participăm şi noi la negocieri (...) Bineînţeles că atunci când este o negociere, când sunt mai multe forţe politice, nu poţi să obţii tot, dar măcar unul dintre trei (ministere - n.red.), sau două din trei, dar... nu a obţinut niciunul”, a afirmat Rareș Bogdan, potrivit News.ro.

Context

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că, în timpul negocierilor pentru formarea coaliţiei şi a Guvernului, a fost "părăsit" de echipa de negociere din care făceau parte Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău, care au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional "pentru a arunca în aer formarea coaliţiei".

ADVERTISING

În replică, Raluca Turcan a declarat că adevărul este cunoscut în tot partidul şi anume faptul că liderul PNL a renunţat la trei ministere importante - Fonduri Europene, Transporturi şi Dezvoltare pentru a obţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Apoi, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a rugat pe Ludovic Orban să înceteze să ducă o campanie murdară şi consideră că afirmaţiile liderului liberalilor trebuiau ţinute în interiorul partidului.

Vezi și Orban, replică la Rareş Bogdan: Nimeni nu deţine despre mine informaţii care ar putea să îmi facă rău

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇