După ce și-a acuzat colegii de trădare, Orban spune că duce o campanie pozitivă. Neagă că e comparat în PNL cu Dragnea și Ceaușescu (Video)

După ce și-a acuzat colegii de trădare, Orban spune că duce o campanie pozitivă. Neagă că e comparat în PNL cu Dragnea și Ceaușescu (Video)

Liderii liberali s-au reunit, luni, pentru prima dată după un weekend marcat de acuzații publice la vârful partidului. Totul a început sâmbătă, când Ludovic Orban a acuzat, în fața colegilor de la Botoșani, că a fost părăsit de echipa de negociere și că membrii acesteia, Raluca Turcan, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, au vrut să arunce în aer formarea coaliției de guvernare.

Cei trei, dar și alți lideri PNL i-au răspuns public și cuvintele aruncate au fost dintre cele mai grele. Și se pare că tensiunile au atins un nou apogeu luni dimineață, la ședința Biroului Executiv al partidului.

În presă au ajuns înregistrări audio în care e auzit Robert Sigartău cum spune că se simte amenințat de Orban și că liderul PNL începe să semene tot mai mult cu Liviu Dragnea. Ca și colegii săi menționați de Orban, Sighiartău a relatat că ”l-a părăsit pe Orban” când a devenit clar că acesta negociază interesul național și cel al partidului pentru a obține pentru sine șefia Camerei.

ADVERTISING

”I-ați făcut pe toți trădători cei care nu sunt cu dvs. Asta e sindrom ceaușist, numai Ceaușescu îi numea pe toți trădători”, a acuzat Sighiartău, cerându-i lui Orban să iasă din politică cu capul sus, nu ca Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu, potrivit News.ro.

Orban neagă tensiunile din Biroul Executiv: Sunt minciuni

La conferița de presă de după ședință a venit doar Ludovic Orban. El a fost întrebat de jurnaliști despre certurile din Biroul Executiv și a spus că sunt minciuni.

”Văd că aveți citate care sunt date pe surse care nu corespund în totalitate cu ceea ce s-a întâmplat. Din punctul meu de vedere, ce am spus la începutul campaniei și am respectat până acum voi respecta și de acum încolo și anume că voi face o campanie pozitivă, o campanie care are la bază viziunea mea despre evoluția PNL și va defini programele, proiectele și politicile publice care vor sta la baza leadershipului pe care îl voi asigura în următorii patru ani de zile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fiecare membru al PNL are deplină libertate de a-și stabili opțiunea. Eu contez pe colaborarea tuturor membrilor, indiferent de opțiunea lor. Eu am colaborat cu toți membrii PNL.

Vă rog să nu citați ceea ce primiți pe surse pentru că eu nu comentez. Este o minciună (comparația cu Ceaușescu - n.red.), dacă vă bazați pe acei oameni pe care nu aș vrea să-i calific, care încearcă să deformeze o realitate a ședinței Biroului Executiv al PNL… Eu nu pot să comentez, decât pot să vă spun că este o minciună. Cine v-a spus acest lucru reprezintă o minciună.

Sunt un om care respect democrația, respect drepturile fiecărui membru al PNL, toate deciziile au fost luate de organismele statutare ale PNL, sunt în consultare permanentă cu toată baza partidului”, a spus Orban, adăugând că el nu a amenințat pe nimeni, deci Robert Sighiartău nu ar avea de ce să se simtă amenințat.

ADVERTISING

Orban spune că nu a cedat ministere

Întrebat despre acuzațiile că a cedat ministere importante pentru a obține șefia Camerei Deputaților, Orban susţine că a negociat doar în baza mandatului partidului.

”Toate negocierile s-au desfășurat pe baza unui mandat pe care l-am respectat 100%. Mandatul a fost foarte clar, după ce au fost blocate negocierile 5 zile, dacă vă aduceți aminte.

După ce a fost o singură formulă - premier Florin Cîțu, președinte de Cameră Ludovic Orban, mandat dat de Biroul Național - am flexibilizat mandatul și am dat partenerilor noștri de coaliție să aleagă între două opțiuni: Florin Cîțu premier, Ludovic Orban președintele Camerei Deputaților sau Ludovic Orban premier și Florin Cîțu președintele Senatului.

De asemenea, am avut în mandat ca reprezentarea PNL să fie conformă procentelor care au fost date de alegători și acest lucru se regăsește și în componența miniștrilor, secretari de stat, președinți, vicepreședinți de agenții, prefecți, subprefecți.

Ăsta e adevărul, nu are acum rost să ne întoarcem în timp. Cum să cedez ministere?! Negocierile, aduceți-vă aminte, sunteți mass-media.... USR-PLUS a spus public și a invocat existența unui singur mandat, au cerut paritate la nivelul ministerelor, 7-7. Or, finalul negocierilor a fost cu PNL - 9 ministere, USR-PLUS - 6 ministere, UDMR - 3 ministere”, a susținut Orban.

”Oricine își critică colegii public pierde”

El a spus că a vorbit cu fiecare în parte și se înțelege bine cu toată lumea.

”Întotdeauna mai apar unele tensionări. Eu am vorbit cu fiecare în parte, în ceea ce mă privește pe mine sunt așa cum am fost pe întregul carierei. Îmi repect toți colegii de partid, am colaborat cu toți, chiar și cu aceia care în anumite momente au demonstrat atitudini nu tocmai prietenești față de mine”, a precizat liderul PNL.

El le-a transmis celor care critică public că vor pierde voturile liberalilor.

”Să nu creadă cineva că poate obține un vot dacă îl critică pe președintele PNL sau dacă își critică un coleg. Membrilor PNL nu le place ca diferiți reprezentanți ai PNL să-și critice în media alți colegi și oricine recurge la o astfel de strategie va pierde. Veți vedea că indiferent ce critici publice mi-au fost adresate public mie, ca președinte al PNL, eu nu am răspuns la aceste critici”, a conchis Orban.

Declarație de presă susținută de Preşedintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL

Declarație de presă susținută de Preşedintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban la finalul reuniunii Biroului Executiv al #PNL.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Luni, 14 iunie 2021

Citește mai multe despre scandalul din PNL:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇