Orban îi dă replica lui Cîţu, care susţine că a fost ales premier de toată ţara. Bonus: De ce îi spun colegii Duracell

Orban îi dă replica lui Cîţu, care susţine că a fost ales premier de toată ţara. Bonus: De ce îi spun colegii Duracell

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat vineri că este un lider cunoscut, cu o cotă de încredere foarte importantă, menţionând că baza partidului este într-o proporţie zdrobitoare alături de el.

“Mă cunosc foarte bine, sunt un lider foarte cunoscut, sunt un lider care are o cotă de încredere foarte importantă, sunt un om care înţeleg foarte bine nevoile României şi sunt un om care cunosc foarte bine PNL.

Iar viziunea, strategia pe care o propun PNL va fi una câştigătoare care să ne permită în anul 2024 PNL să rămână principalul partid din România”, a transmis liderul liberal, aflat în campanie pentru a-şi păstra funcţia de preşedinte .

ADVERTISING

El a menţionat că sunt colegi pe care i-a susţinut şi promovat, dar care nu îi sunt alături la congres.

“Faptul că astăzi sunt colegi ai mei care au colaborat cu mine, care au fost susţinuţi de mine pe diferite funcţii şi pe diferite poziţii, oameni, colegi în care am investit, sigur că este un lucru care mă afectează, pentru că la unii dintre ei nu mi-aş fi pus o singură secundă problema să nu fie alături de mine. Ce îi determină în opţiunea lor este problema fiecăruia”, a transmis Orban.

Liderul PNL este însă optimist și susţine că baza partidului este alături de el într-o proporţie zdrobitoare. Totodată, Orban a precizat că unii colegi îi spun Duracell pentru puterea sa de muncă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Ştiţi cum îmi mai spun unii colegii, apropo de tracţiune? Duracell. Apropo de putere de tracţiune, chiar am putere de tracţiune, de la 7 dimineaţa până la 12 noapte.

Sunt un om care muncesc enorm, un om care am capacitatea de a duce la bun sfârşit toate obiectivele pe care le stabilesc”, a explicat Orban.

Replică pentru Cîțu

Orban a comentat și afirmaţia lui Florin Cîţu potrivit căreia ar fi convins o Românie să fie prim-ministru.

Candidatul oficial la funcţia de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu. La negocieri, după prima formă a mandatului, că prima formă a mandatului a fost Florin Cîţu premier şi Ludovic Orban preşedintele Camerei Deputaţilor, am flexibilizat mandatul după un blocaj de şase zile, cu a doua variantă Ludovic Orban premier şi Florin Cîţu preşedintele Senatului.

ADVERTISING

Și asta a deblocat negocierile, dar până la urmă decizia, preferinţa pentru Florin Cîţu, între mine şi Florin Cîţu pentru poziţia de premier, preferinţa a fost manifestată de partenerii de coaliţie de la USR-PLUS la momentul respectiv.

Iar până una alta, negocierile au fost conduse de mine. Negocierile de formare a acestei coaliţii au fost conduse de preşedintele PNL, adică de mine”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi, la Alba Iulia, că a convins întreaga Românie să fie premier şi pe partenerii de coaliţie să îl susţină pentru această funcţie şi consideră că este mai simplu să îşi convingă colegii de partid să îl sprijine pentru funcţia de preşedinte al PNL.

Citește pe aceeași temă și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇