Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului, pentru că a supărat PSD. Cine îi ia locul

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului, pentru că a supărat PSD. Cine îi ia locul

Florin Cîţu şi-a dat demisia, miercuri, de la şefia Senatului, a anunțat președintele PNL, Nicolae Ciucă. Potrivit acestuia, Alina Gorghiu va prelua interimatul.

UPDATE Senatul a luat act de vacantarea postului de preşedinte, interimatul fiind preluat, în urma unei decizii a Biroului Permanent, de către senatorul PNL Alina Gorghiu.

"Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă care trebuie luate la nivelul Guvernului şi în deplină concordanţă cu deciziile luate politic la nivelul Coaliţiei, au avut loc discuţii, au avut loc dezbateri şi în urma acestora preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de dna senator Alina Gorghiu", a spus Ciucă, miercuri, după şedinţa senatorilor PNL.

ADVERTISING

Senatorii PNL s-au reunit miercuri într-o ședință de urgență, pentru a-l schimba pe Florin Cîțu de la șefia Senatului.

Televiziunile de știri au spus că liderul PNL, Nicolae Ciucă, și secretarul general al partidului, Lucian Bode, au cerut prezență obligatorie pentru ca toți senatorii să voteze.

"Am supărat PSD"

Schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului vine în contextul criticilor aduse de acesta coaliţiei, în privinţa măsurilor fiscale.

Iar acesta spune acum că nu regretă că a făcut aceste critici. Mai mult, declară Florin Cîțu, va continua să o facă atunci când coaliția de guvernare ia măsuri împotriva românilor.

ADVERTISING

”Sunt măsuri care fac rău României, PNL trebuie să fie alături de antreprenori, de mediul de afaceri. E o politică pentru români și, când cineva ia măsuri împotriva românilor, eu o să spun”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat pe cine a suparat de a pierdut, în mai puțin de un an, funcțiile de premier, președinte PNL, președinte PNL Sector 3 și președinte al Senatului, Cîțu a răspuns: ”Pe PSD”.

Miercuri dimineață, înainte de întâlnirea senatorilor PNL, Florin Cîțu spunea că nu știe nimic despre decizia de a fi schimbat din funcție. ”Despre ce vorbim, că nu m-a sunat nimeni. Despre ce vorbim? Eu nu am această informaţie, preşedintele partidului nu m-a sunat, secretarul general nu m-a sunat”, a declarat el.

ADVERTISING

Întrebat dacă are ceva să își reproșeze, Cîțu a replicat: ”Nu. Uitaţi-vă la activitatea Senatului, că este mai bună, mai multe vizite, o vizită oficială în SUA, după 11 ani”.

De altfel, în luna mai, surse politice au declarat pentru SpotMedia.ro că liberalii au de gând să îl schimbe în această sesiune parlamentară pe Florin Cîțu de la preşedinţia Senatului, cu sprijinul PSD.

Potrivit surselor, liberalii voiau să îl lase pe Cîţu preşedinte la Senat până la toamnă, însă s-au răzgândit.

Florin Cîțu a fost schimbat, marți, și din funcția de lider al PNL Sector 3.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇