Replica USR, după ce Cîţu şi-a pus cenuşa maturizării în cap: Game over!

Replica USR, după ce Cîţu şi-a pus cenuşa maturizării în cap: Game over!

Senatorul USR Ştefan Pălărie a reacţionat la declaraţiile preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, privind reluarea unei colaborări PNL-USR, declarând că ispăşirea nu se face „doar din vorbe”.

Precizările vin după ce luni dimineaţă Florin Cîţu a afirmat că în perioada alianţei PNL-USR a învăţat „foarte mult”, deşi maturitatea politică nu era deplină la niciunul dintre parteneri, şi speră ca această colaborare să se reia în viitorul apropiat.

„Dragă Florin, dacă nu intrai în politică pentru tine, ai fi înţeles că politica este despre încredere, iar tu nu înţelegi conceptul. Acceptă, ai rămas singur şi cariera ta politică s-a terminat. Game over.

ADVERTISING

Declaraţiile tale de azi, pe care tocmai ce le-am citit, îmi reconfirmă strategia presărată cu ipocrizie cu care ai ales să faci politică. Îţi dau dreptate, totuşi, la unele lucruri. Da, coaliţia voastră cu PSD este nenaturală şi ţara merge spre prăpastie economică şi un regim cu 'să trăiţi, nimeni nu are voie să mai comenteze'. Dar tu ai fost naşul acestei coaliţii. În rest, ispăşirea nu se face doar din vorbe. Oameni mai curajoşi ca tine au început cu o demisie", a scris Pălărie, pe Facebook.

Florin Cîţu şi-a pus cenuşă în cap luni şi a spus că a greşit în relaţia cu USR, dar vrea să mai încerce o dată.

"Era complicat cu USR. Şi eu, şi USR am învăţat câteva lucruri. Cred că a doua oară o s-o facem mai bine amândoi. Dacă nu încerci şi nu greşeşti şi nu ai putea să o iei din nou de la capăt... Românii au arătat, prin votul din 2020, că doresc dreapta la putere.

ADVERTISING

Acum e clar că maturitatea politică poate - şi la unii, şi la alţii - nu era la cele mai înalte cote, dar am învăţat din această experienţă. Eu am învăţat foarte mult. M-am dus la USR să refac coaliţia. Cred că şi USR a învăţat. Poate în viitorul apropiat vom putea din nou...", a declarat Cîţu.

Declaraţiile vin în contextul în care liberalii au de gând să îl schimbe în această sesiune parlamentară pe Florin Cîțu de la preşedinţia Senatului, cu sprijinul PSD, spun surse politice pentru SpotMedia.ro.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇