Surse Spot: Cîţu va fi schimbat de la şefia Senatului cât de curând

Surse Spot: Cîţu va fi schimbat de la şefia Senatului cât de curând

Liberalii au de gând să îl schimbe în această sesiune parlamentară pe Florin Cîțu de la preşedinţia Senatului, cu sprijinul PSD, spun surse politice pentru SpotMedia.ro.

Nu se știe dacă mutarea va avea loc chiar săptămâna viitoare, dar liderii PSD şi PNL sunt nerăbdători să scape el, mai ales că fostul premier continuă atacurile la adresa partenerilor de coaliţie.

În plus, el s-a dus singur la Kiev, ceea ce poate fi interpretat ca o subminare a autorităţii pentru Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu.

Sursele politice spun că liberalii voiau să îl lase pe Cîţu preşedinte la Senat până la toamnă, însă s-au răzgândit şi or să îl dea jos până se termină actuala sesiune a Parlamentului.

ADVERTISING

Cîţu continuă atacurile

Chiar azi Cîţu a spus că vede posibilă şi doreşte refacerea coaliţiei PNL-USR, pentru că noua alianţă cu PSD este nenaturală.

"Pentru mine, cu PSD a fost un compromis. Nu era ceva ce era natural şi poate de aceea lucrurile nu au funcţionat până la urmă şi eu a trebuit să fac un pas în lateral. Pentru mine această coaliţie nu e naturală. (…) După trei ani de măsuri antieconomice şi antiromâni, putem acum să stăm la masă cu aceeaşi oameni şi să credem că nu vor fi la fel?!

Şi deja am câteva exemple că mergem în aceeaşi direcţie. Dar este o decizie a PNL. Sunt sigur că îşi vor asuma rezultatele, la final, pentru că aşa se face. Eu am considerat că nu pot să fiu în această coaliţie cu PSD, pentru că mi se părea că orice măsură venea din partea PNL nu era susţinută.

ADVERTISING

În ultimii 5 ani, PNL a fost cel care a livrat creştere economică, venituri la buget şi a eliminat taxe, nu PSD. Dacă cineva avea ascendent în modul în care administrezi o economie în criză era PNL şi, totuşi, în această coaliţie, orice măsură venea din partea PNL sau a mea era sabotată", a afirmat fostul lider al liberalilor.

Oficial, PNL nu îl înţelege pe Cîţu

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, spune că deocamdată nu există în PNL o decizie de schimbare a lui Florin Cîţu din funcţia de preşedinte al Senatului. El a precizat că sunt lucruri de bucătărie internă. 

ADVERTISING

Va fi un Consiliu Naţional, dar Stroe nu ştie dacă va fi pe agendă acest subiect.

”Nu îmi este foarte clar ce își dorește domnul Cîțu, la fel multora din PNL nu le este foarte clar ceea ce își dorește domnul Cîțu. Ce pot să vă asigur și știu că își dorește Partidul Național Liberal este o guvernare stabilă, și că asta este și ceea ce își doresc românii. Fără a reveni mereu la aceste mici dispute sau frustrări politice sau mize personale.

(...) Coaliția funcționează, evident ne-am asumat o responsabilitate foarte mare într-o perioadă extrem de dificilă pentru țară”, a declarat Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL, într-o intervenţie la Antena3. 

Pe cine pune PNL în locul lui Cîţu

Evident nu se ştie deocamdată pe cine va pune PNL şef la Senat, după ce Cîţu va fi dat jos.

Televiziunile de ştiri vehiculează mai multe nume. Ar fi 4 variante:

  • Nicoleta Pauliuc
  • Sorin Câmpeanu, care ar renunţa pentru această poziţie la Ministerul Educației
  • Marcel Vela
  • Virgil Guran

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇