Rafila îi dă replica lui Cîțu în scandalul vaccinurilor: În 2021 Ministerul Sănătăţii putea să accepte sau nu achiziţia lor

Rafila îi dă replica lui Cîțu în scandalul vaccinurilor: În 2021 Ministerul Sănătăţii putea să accepte sau nu achiziţia lor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, marţi, că Ministerul Sănătăţii a avut posibilitatea anul trecut să refuze achiziţia de noi doze de vaccin, însă, în mai 2021, a acceptat doze suplimentare pentru anii 2022 şi 2023.

Întrebat, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă, dacă este adevărat că Ministerul Sănătăţii putea să nu comande doze suplimentare de vaccin anti-Covid, aşa cum a afirmat fostul prim-ministru Florin Cîţu, ministrul Alexandru Rafila a explicat că ministerul ar fi avut această posibilitate, în anul 2021, însă, în luna mai, instituţia a acceptat achiziţii de noi tranşe de ser pentru anii 2-22 şi 2023

ADVERTISING

”Este adevărat că Ministerul Sănătăţii a avut, în decursul anului trecut, momente în care putea să accepte sau nu achiziţia de vaccin. Achiziţia de vaccin a fost acceptată pentru anul 2022 şi 2023 în luna mai a anului 2021”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, marţi după-amiază, într-o conferinţă se presă, citat de News.ro.

Fostul premier Florin Cîțu a spus marți că el nu a avut nicio atribuție în comanda și achiziția de vaccinuri anti-Covid, îndemnându-i pe cei care vor să ancheteze de ce s-a făcut o risipă atât de mare să se îndrepte spre șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

ADVERTISING

Cîțu a afirmat că toate contractele au fost făcute la nivelul conducerii UE: ”Să o întrebăm pe Ursula von der Leyen cum a facut contractele”, le-a spus Cîțu jurnaliștilor care l-au întrebat de numărul mare de doze de vaccinuri anti-Covid comandat de România.

Putem să o anchetăm pe Ursula, să vedem ce a avut în cap când a făcut aceste contracte pentru Uniunea Europeană și a achiziționat aceste vaccinuri”, a adăugat Cîțu, când jurnaliștii au insistat.

El a spus că ”bineînțeles, orice contract se poate schimba”, spunând că ”toate au fost decise înainte de a deveni eu premier, au fost decise în UE până în 2023”.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇