Continuă bâlciul legat de vizita separată din Ucraina. Cîţu spune că nu l-a sunat nimeni să îi spună că merge singur, Ciolacu are altă variantă

Continuă bâlciul legat de vizita separată din Ucraina. Cîţu spune că nu l-a sunat nimeni să îi spună că merge singur, Ciolacu are altă variantă

După ce au mers separat în Ucraina, la o distanță de doar o zi, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu se contrazic cu privire la organizarea vizitei.

Astfel, preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat, joi, că vizita oficială efectuată în Ucraina a fost o decizie pe care a luat-o împreună cu premierul.

El a subliniat că şeful Executivului a avut mandat de la şeful statului pentru această vizită.

”A fost o decizie pe care am luat-o împreună cu premierul, nu vă ascund că a fost informat şi preşedintele României, domnul prim-ministru având şi mandat de la preşedinte şi a fost un semnal clar pentru că, atât eu cât şi premierul, în afară de funcţiile de preşedinte al Camerei şi cea de prim-ministru, eu sunt preşedintele PSD, iar domnul premier este preşedintele PNL, şi a fost un semnal (..)”, a spus Ciolacu.

ADVERTISING

Liderul PSD a precizat că a avut o discuţie cu Florin Cîţu, telefonică, înainte de a pleca împreună cu premierul, cu câteva ore înainte de vizită.

Marcel Ciolacu a mai declarat că a spus iniţial că va merge cu Florin Cîţu în vizită, pentru că amândoi fuseseră invitaţi şi era normal. ”Între timp, pe căile diplomatice, s-a creionat această deplasare împreună cu premierul”, a mai afirmat el.

Cîțu spune că nu a vorbit cu Ciolacu

Însă preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat că a aflat luni, de la partea ucraineană, despre faptul că Marcel Ciolacu nu mai vine pe 27 aprilie în vizita în Ucraina.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”În ceea ce mă priveşte, în ceea ce priveşte Senatul României, noi am respectat toate regulile. Am agreat o dată cu cei din Ucraina și ne-am ţinut de acea dată. Din momentul în care a fost agreată acea dată, totul a fost în mâinile celor de la securitate, SPP, de a aranja protecţie, nu am mai avut nicio intervenţie, doar mesaje personale, pentru a vedea despre mesajele de acolo.

Am aflat luni, de la partea ucraineană, care m-a întrebat ce se întâmplă, am aflat despre faptul că domnul preşedinte Ciolacu nu mai vine pe 27. Nu am întrebat când vine, nu am ştiut exact ce se întâmplă, nici nu era treaba mea”, a spus el, adăugând că era o invitaţie adresată Senatului şi nu să meargă împreună cu preşedintele Camerei.

ADVERTISING

Întrebat dacă Marcel Ciolacu l-a informat despre faptul că nu va mai merge în aceeaşi zi cu el în Ucraina, Florin Cîţu a spus: ”Tocmai v-am spus că am aflat de la partea ucraineană, care m-a sunat. Pe mine, partea ucraineană m-a contactat pentru că voiau neapărat să fiu la acel congres”.

Despre afirmaţiile lui Marcel Ciolacu, că l-a sunat cu câteva ore înainte de a pleca în vizita oficială, Cîţu a spus: ”Nu, nu m-a sunat”.

Preşedintele Senatului a mai spus că nici premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, nu l-a informat despre faptul că va face această vizită.

Florin Cîţu a făcut, miercuri, o vizită în Ucraina şi s-a deplasat la Hostomel şi Irpin. Vizita preşedintelui Senatului a avut loc la o zi după ce în Ucraina au fost premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇