Ciolacu, după ce a vizitat Borodianka și Irpin: Sunt întristat și oripilat (Foto)

Ciolacu, după ce a vizitat Borodianka și Irpin: Sunt întristat și oripilat (Foto)

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a mers marți în orașele asediate Borodianka și Irpin, în timpul vizitei sale în Ucraina.

El s-a declarat „întristat și oripilat” de ceea ce a văzut și a precizat că atrocitățile comise de ruși împotriva civililor nu pot rămâne nepedepsite de comunitatea internațională.

„Am fost în Borodianka și în Irpin. Sunt întristat și oripilat de ceea ce am văzut. Atrocitățile comise de forțele armate ruse împotriva civililor nu pot rămâne nepedepsite de comunitatea internațională! Ucraina se poate baza întotdeauna pe sprijinul României”, a scris Marcel Ciolacu, pe Twitter.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că această agresiune „nejustificată și neprovocată” a forțelor armate ale Rusiei împotriva Ucrainei „a schimbat dramatic mediul de securitate european”.

ADVERTISING

”Această agresiune nejustificată și neprovocată întreprinsă de forțele armate ruse împotriva Ucrainei a schimbat dramatic mediul de securitate european. După cum am afirmat deja în Parlamentul României, i-am transmis lui Ruslan Stefanciuk (președintele Radei Supreme a Ucrainei - n.red.) deplina noastră solidaritate cu Ucraina”, a mai scris Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și premierul Nicolae Ciucă au fost marți într-o vizită oficială la Kiev.

ADVERTISING

Ei au avut întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denis Șmihal, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Zelenski a postat pe contul său de Instagram un video de la întâlnirea cu delegația română la Kiev.

Ziua 63 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇