Liberalii nu vor vota noua organigramă a Primăriei Sector 2 UPDATE Radu Mihaiu răspunde punctual reproșurilor

Liberalii nu vor vota noua organigramă a Primăriei Sector 2 <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Radu Mihaiu răspunde punctual reproșurilor

Liberalii anunță că nu vor vota noua organigramă a Primăriei Sector 2, propusă de primarul Radu Mihaiu. Edilul însă nu cedează şi a răspuns punctual la reproşurile primite.

Consilierii locali PNL Sector 2 au anunțat, marți seara, că nu vor vota noua organigramă propusă de Radu Mihaiu.

Motivele liberalilor

Iată motivele evocate de consilierii liberali:

• suprapuneri de atribuții;
• control direct prin cabinetul primarului asupra capitalului și patrimoniului instituțiilor subordonate;
• lacune de repartizare organizațională;
• confuzie creată prin denumirile noilor entități interne.

„Consilierii locali PNL Sector 2 au prezentat o analiză detaliată a noii organigrame. Biroul Politic al PNL Sector 2 a luat decizia, cu vot unanim, ca la ședința de joi, consilierii locali să nu voteze această organigramă”, se arată într-o postare de pe Facebook a PNL Sector 2.

ADVERTISING

Alte nemulțumiri alte consilierilor PNL:

  • se creează premisele unei supra-structuri de monitorizare și control;
  • devine imposibil ca în noua organigramă prezentată să fie făcută o evaluare corectă a performanțelor și, implicit, să fie luate măsuri în consecință;
  • ținând cont că la nivelul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 2 se observă lipsa de performanță, de eficiență și de calitate a personalului, aspecte relevate și de recentul audit comandat de primarul Sectorului 2, propunerile noii organigrame sunt insuficient fundamentate și pot genera efecte contrare: centralizare, nu descentralizare, control și nu responsabilizare, politizare și nu profesionalizare.

‼️ Consilierii locali PNL Sector 2 nu vor vota noua organigramă propusă de Primarul sectorului 2, domnul Radu Mihaiu...

Publicată de PNL Sector 2 pe Marţi, 20 iulie 2021

Mihaiu acuză degringolada din bucătăria internă PNL

Edilul a reacționat la această veste miercuri dimineață. El subliniază că nu renunță la propunerea sa și că avea alte așteptări de la PNL, mai ales că se știa de câteva luni de zile de această reorganizare.

ADVERTISING

De altfel, potrivit edilului, liberalii au și contribuit la această organigramă pe care acum o resping. În plus, ar fi fost de acord cu ea încă din luna mai.

„Încrederea se câştigă greu şi se pierde uşor. PNL a ieșit la miez de noapte cu un comunicat de presă care critică și anunță că nu va vota proiectul de reorganizare asupra căruia agreasem.

Se împotrivesc unei reorganizări de care știau de luni bune, la care au contribuit și pe care își dăduseră acceptul încă din luna mai mai. Nu mai târziu de acum o săptămână, în şedinţa de coaliţie, PNL dădea asigurări că votează proiectul de reorganizare.

E regretabil că degringolada din bucătăria internă PNL se revarsă acum peste activitatea administrației locale.

E regretabil că PNL a decis să comunice cu partenerii din coaliţie prin intermediul presei. Pe un proiect care, repet, este discutat şi agreat din luna mai şi reconfirmat săptămâna trecută.

ADVERTISING

La această reorganizare nu voi renunța. Structura anchilozată a Primăriei Sectorului 2 are nevoie de o revigorare. Nu se poate să păstrezi aceleași fluxuri de lucru și să te aștepți la rezultate diferite. Asta e definiția nebuniei. O nebunie pe care PNL o validează acum pentru jocurile lor politice.

Când partenerii nu au două vorbe laolaltă și își schimbă din mers poziția pe teme importante, încrederea suferă.

Aveam așteptări mai mari de la PNL, sper să-şi revină repede”, a reacționat Radu Mihaiu, miercuri dimineață, pe contul său de Facebook.

Încrederea se câştigă greu şi se pierde uşor. PNL a ieșit la miez de noapte cu un comunicat de presă care critică și...

Publicată de Radu Mihaiu pe Marţi, 20 iulie 2021

UPDATE Ulterior, Mihaiu a revenit cu un răspuns punctual la reproșurile consilierilor PNL, acuzându-i totodată că „încearcă să acopere jocurile lor politice cu niște argumente subțiri”.

„1. Suprapunerea de atribuții - e valabilă și în forma actuală a organigramei, ba chiar mai des întâlnită. Singurele atribuții care se mai suprapun sunt cu ADP și Poliția Locală ale căror ROF-uri vor fi actualizate în perioada următoare când și aceste instituții se vor reorganiza. Una din concluziile principale ale auditului Deloitte este că se lucrează atât de ineficient încât implementarea tuturor recomandărilor dintr-un foc ar duce la blocaje. Am ales sa facem această reformare a primăriei în pași succesivi, astfel încât să nu perturbăm activitatea primăriei.

2. Control direct prin Cabinetul Primarului - eu sunt ordonatorul principal de credite. Indiferent de structura primăriei și a subordonatelor, ultima semnătură este tot la mine. Această temă lansată de PNL este falsă.

3. Lacune de repartizare organizațională - aici vor trebui să detalieze fiindcă e o formă fără fond. Un fel de “să fie rău, ca să nu fie bine”. Organigrama propusă tocmai asta face, așează direcțiile și serviciile în funcție de domeniul de activitate. Ca să nu mai avem administrativul amestecat cu IT-ul sau biroul de minorități cu fondurile europene. Acum avem multe structuri amestecate pentru a crea posturi de directori inutile. Organigrama supusă la vot tocmai asta face în mod esențial - dezleagă harababura existentă și o așează pe atribuții clare: investițiile la investiții, salubrizarea la mediu, urmărirea contractelor la structurile care gestionează domeniul respectiv etc.

4. Confuzie creată prin denumirile noilor structuri - e hilar. Nu cred că denumirea unei structuri are mare relevanță. Important e ROF-ul și acolo lucrurile sunt clare”, a explicat edilul.

PNL încearcă să acopere jocurile lor politice cu niște argumente subțiri. Lansează perdele de fum pentru a acoperi...

Publicată de Radu Mihaiu pe Miercuri, 21 iulie 2021

Ședința de Consiliu Local în care se votează noua organigramă va avea loc joi, 22 iulie, ora 16:00.

Context

La începutul săptămânii, edilul Sectorului 2 anunța reorganizarea primăriei pe care o conduce, care „a ajuns în momentul votului”.

El a explicat luni că s-a ajuns la această variantă după multe analize și variante de lucru îndelung dezbătute cu fiecare direcție în parte.

Între altele, vor exista mai multe direcții noi, iar numărul total de posturi din primărie va scădea cu 15-20%.

Detalii aici - Radu Mihaiu anunță reorganizarea Primăriei Sectorului 2 și reducerea numărului de posturi cu 15-20%

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇