Radu Mihaiu anunță reorganizarea Primăriei Sectorului 2 și reducerea numărului de posturi cu 15-20%

Radu Mihaiu anunță reorganizarea Primăriei Sectorului 2 și reducerea numărului de posturi cu 15-20%

Radu Mihaiu, edilul Sectorului 2, anunță reorganizarea primăriei pe care o conduce, care „a ajuns în momentul votului”.

El a explicat că s-a ajuns la această variantă după multe analize și variante de lucru îndelung dezbătute cu fiecare direcție în parte.

Între altele, vor exista mai multe direcții noi, iar numărul total de posturi din primărie va scădea cu 15-20%.

Trei direcții noi, dar mai puține posturi

„Vom avea o Direcție de Utilități Publice și Mediu care va avea sarcina să eficientizeze considerabil gestionarea gunoiului. Vom avea o Direcție de Dezvoltare Urbană și Fonduri Europene care să conducă investițiile de care avem nevoie pentru a schimba fața sectorului. Vom avea și o Direcție de Învățământ și Proiecte Educaționale care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a generațiilor următoare. Pe lângă aceste direcții noi, sunt și multe schimbări în cadrul celor deja existente. Au fost reordonate, redimensionate în funcție de nevoi, iar unele dintre ele au dispărut complet.

ADVERTISING

Deși noua structură își propune să se ocupe de mai multe sarcini, comasarea atribuțiilor similare a dus la o scădere de 15-20% din numărul total de posturi”, se arată în postarea de pe Facebook a primarului.

Totodată, edilul arată că vor fi refăcute toate procedurile interne de lucru, „simplificând birocrația inutilă și astfel eliberând mai mult timp pentru interacțiunea cu oamenii pe care îi deservim”. 

„S-a lucrat foarte mult la această reorganizare. A fost întoarsă pe toate fețele atât în cadrul majorității, cât și cu oamenii din primărie. Totuși, așteptarea a meritat - sunt încrezător că prin această nouă structură, administrația locală din Sectorul 2 va face un mare pas înainte”, conchide postarea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Hotărârea poate fi citită integral aici.

Răspunsuri pentru cetățeni

Edilul a oferit câteva explicații și cetățenilor care i-au adresat întrebări pe Facebook.

De exemplu, el a subliniat că nu a lucrat singur la noua organigramă:

comm-1

Răspunzând unei alte întrebări, Mihaiu arată că hotărârea în acest sens va fi adoptată joi.

comm-2

Iată ce a răspuns primarul unui cetățean care s-a plâns de comunicarea primăriei: se va înființa o nouă direcție exact pentru această chestiune.

comm-3

În schimb, există și întrebări care au rămas fără răspuns, cum ar fi dacă reducerea numărului de posturi se referă la concedieri sau reducerea posturilor vacante:

ADVERTISING

„Nu e clar, reducerea numărului de posturi cu 15-20% (cifre din burtă, o reducere după multă analiză ar trebui să fie o cifră știută, gen 16,8 %, nu un interval), înseamnă concedierea cuiva sau posturi neocupate au fost tăiate?”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇