Radu Mihaiu s-a dus incognito să vadă cum (nu) se ridică gunoiul în Bucureşti

Radu Mihaiu s-a dus incognito să vadă cum (nu) se ridică gunoiul în Bucureşti

Radu Mihaiu, edilul din Sectorul 2 al Capitalei, a verificat marți traseele mașinilor care ridică gunoiul din această zonă a Bucureștiului.

Primarul notează pe Facebook că a descoperit mai multe probleme.

”Azi dimineață (marți - n.red.) m-am dus pe nepusă masă și am verificat unul din traseele mașinilor care ridică fracția uscată.

Am constatat diverse probleme. De exemplu, uneori rămâne gunoi după ce sunt ridicați sacii. Cel puțin atâta timp cât nu vede primarul. După ce s-au lămurit cine eram și ce voiam de la ei, au început să strângă fiecare fir de gunoi.

ADVERTISING

Normal ar fi să rămână curat mereu, indiferent cine vede și cine nu”, a scris pe Facebook Mihaiu, unde a atașat și câteva poze de la această operațiune ”incognito”.

Ce alte probleme a mai constatat

Edilul a mai relatat că mașina de gunoi merge greu, neavând loc de mașinile parcate prost.

În plus, sunt probleme și la sacii în care se strâng deșeurile - se rup ușor.

”Mașina de gunoi își face cu greu loc pe traseul stabilit și uneori nu poate avansa din cauza autovehiculelor parcate la limita ridicolului. Sacii galbeni se rup destul de ușor și se împrăștie gunoi pe jos. În plus, unii administratori întâlniți azi pe drum mi-au mărturisit că de ceva timp operatorul de salubrizare nu le-a mai lăsat saci.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nici fracția uscată nu e pregătită cum ar trebui. Gunoiul nu e suficient de compactat, sunt cutii întregi goale, pet-uri nepresate. Și astfel sacii sunt umpluți în mare parte cu aer. Printre hârtie, plastic, sticlă și metal (materialele reciclabile) mai apar din când în când haine vechi, gunoi menajer sau moloz.

Azi dimineață m-am dus pe nepusă masă și am verificat unul din traseele mașinilor care ridică fracția uscată. Am...

Posted by Radu Mihaiu on Tuesday, January 26, 2021

E clar nevoie de o comunicare mai bună pe această temă din partea operatorului de salubrizare. Aceste reguli de presortare și programul de ridicare a gunoiului ar trebui să fie transmis tuturor cetățenilor pe toate canalele posibile (internet, pliante informative, afișe etc). Trebuie să ne asigurăm că după mașina de gunoi nu mai rămâne mizerie, că spațiile dintre blocuri sunt și ele curățate. Și poate, în timp, mai scăpăm și de mașinile parcate peste tot, dar asta e o discuție pentru altă dată”, se mai arată în postare.

ADVERTISING

Stai în Sectorul 2 și ai deșeuri voluminoase? Primăria te ajută să scapi de ele

În fine, Radu Mihaiu mai afirmă că sunt multe de făcut pentru a avea un sector curat.

”Suntem departe de ce ne dorim toți, dar sunt încrezător că prin o bună organizare și cu un pic de efort din partea tuturor putem să facem ordine și în 2”, conchide postarea din mediul online.

Citește și:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇