Mobilizare impresionantă pentru transformarea Pieței Obor. Primarul Radu Mihaiu: Nu există o luptă români contra români în această criză

Mobilizare impresionantă pentru transformarea Pieței Obor. Primarul Radu Mihaiu:  Nu există o luptă români contra români în această criză

În condițiile în care, începând de luni, activitatea în piețele agroalimentare închise va fi suspendată timp de 30 de zile, Piața Obor din București a trecut printr-o transformare impresionantă pentru ca țăranii să-și poată vinde în continuare produsele acolo.

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, anunță o colaborare strânsă între comercianți și autoritățile locale pentru ca toată lumea să aibă de câștigat.

Edilul USR-ist recunoaște că impunerea unor măsuri de restricție era necesară având în vedere creșterea numărului de cazuri de COVID-19, dar remarcă faptul că dialogul poate salva unele situații care pot părea inițial dezastruoase.

ADVERTISING

„Piața Obor a dat dovadă de solidaritate în ultimele trei zile. Efortul depus de toți cei implicați a fost încununat cu succes. Azi, doamna directoare a Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, a făcut o vizită în piața noastră. În același timp am stat în legătură permanent cu domnul prefect, Traian Berbeceanu, care mi-a confirmat că avem tot suportul lor.

Măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulație mai libere și ordonate, păstrarea distanței și o siguranță suficient de mare încât să putem păstra Piața Obor deschisă. Pereții din hala nouă sunt de azi ridicați. Poliția Locală și Națională patrulează regulat prin toate zonele din piață. Comercianții îi atenționează și ei pe clienții care mai încalcă uneori regulile. Se lucrează în continuare la lărgirea intrărilor către platforma de la Piața Obor. S-a dovedit că se poate. Și va trebui să depunem acest efort împreună în fiecare zi, pentru sănătatea tuturor.

ADVERTISING

Ce m-a impresionat cel mai mult în această poveste e că atunci când povestea părea că nu se va putea rezolva în favoarea lor, majoritatea celor din piață au fost foarte înțelegători. Erau dispuși să își mute toată marfa afară peste noapte, să suporte frigul, să facă orice era nevoie ca să continuăm în condiții de siguranță. Nu există o luptă români contra români în această criză. E doar o lipsă de comunicare. Prin dialog s-a demonstrat că se pot găsi soluții. Haideți să fim împreună responsabili! Purtăm masca, păstrăm distanța și ne respectăm semenii”, a scris pe Facebook Radu Mihaiu.

ADVERTISING

Citește și:

Cioloș critică decizia de închidere a piețelor și vine cu propuneri. Ce soluții a găsit Radu Mihaiu pentru Piața Obor și ce promite Ciprian Ciucu pentru cele din Sectorul 6

Administratorii de piețe cer ca acestea să rămână deschise: Nu s-a înregistrat niciun focar până acum! Ce spune Iohannis

Românii în fața statului virusat

Pieţele agroalimentare mari din Oradea vor rămâne deschise de luni; se vor demonta uşi şi pereţi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇