Primarul Mihaiu, supărat pe cei care fac gunoi pe stradă: Dăm amenzi şi pentru un chiştoc aruncat pe jos. Nu putem mătura din oră în oră

Primarul Mihaiu, supărat pe cei care fac gunoi pe stradă: Dăm amenzi şi pentru un chiştoc aruncat pe jos. Nu putem mătura din oră în oră

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, transmite că autorităţile vor continua să dea amenzi „chiar şi pentru un chiştoc aruncat pe jos” până ce toţi cetăţenii vor înţelege că trebuie să păstreze curăţenia în spaţiile publice.

Într-o postare pe Facebook, edilul i-a criticat pe cei care aruncă mizerii pe jos sau lasă gunoiul menajer la coşurile stradale, ilustrându-şi comentariile cu imagini din spaţiul public.

"Cât timp nu ne deranjăm să mergem patru metri până la un coş, cât timp ne scoatem gunoiul din casă la cel mai apropiat coş stradal sau cât timp aruncăm pe lângă când e plin, vom trăi în MIZERIE. Nu ştiu voi, dar eu nu vreau şi nici nu accept asta. Continuăm să îi sancţionăm pe toţi cei care batjocoresc astfel Sectorul 2.

Dăm amenzi chiar şi pentru un chiştoc aruncat pe jos. Dăm amenzi până vom înţelege că pentru spaţiul public suntem toţi responsabili. Nu putem avea câte un angajat pentru fiecare om. Nu putem mătura din oră-n oră. E nevoie şi de un minim de efort din partea fiecăruia pentru a păstra curăţenia", a scris edilul.

Cât timp nu ne deranjăm să mergem patru metri până la un coș, cât timp ne scoatem gunoiul din casă la cel mai apropiat...

Publicată de Radu Mihaiu pe Duminică, 23 mai 2021

Sute de amenzi în februarie

La jumătatea lunii martie, Radu Mihaiu declara că în luna februarie s-au dat 500 de amenzi, în valoare de 500.000 de lei, pentru aruncarea deşeurilor pe spaţiile publice şi 150.000 de lei pentru maşini abandonate.

"Am început curăţenia şi prin locurile publice. S-au dat amenzi, s-au dat multe amenzi. În luna februarie s-au dat 500 de amenzi, dacă nu mă înşel. Un total de 500.000 de lei pentru deşeuri, 150.000 de lei s-au dat pentru maşini abandonate. Deci, s-au dat multe amenzi şi facem curăţenie pe străzi, face şi curăţenie efectiv", arăta edilul într-o intervenţie live pe Facebook.

Potrivit acestuia, campania de curăţenie se desfăşoară pe mai multe planuri, fiind necesar un efort susţinut.

"Am început această operaţiune. În paralel mergem şi cu amenzi pentru cei care fac mizerie şi care lasă deşeuri necontrolate. Trebuie neapărat să facem curăţenie în Sectorul 2 şi o să facem acest lucru. Sigur, nu se întâmplă peste noapte.

Nu o să avem după patru luni de mandat curăţenie cum ne-am dori cu toţii, dar curăţenia este un efort susţinut şi un efort pe care eu, cel puţin, îl voi face şi aveţi promisiunea mea că vom face curăţenie şi nu ne lăsăm până nu o să avem un Sector 2 curat", preciza el.

Citește și:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇