Cîţu: În jumătate din primării, veniturile sunt mai mici decât costurile cu salariile. Rectificarea bugetară nu se va face la partid

Cîţu: În jumătate din primării, veniturile sunt mai mici decât costurile cu salariile. Rectificarea bugetară nu se va face la partid

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, la întâlnirea cu primarii de municipii, că trebuie discutată situaţia cheltuielilor şi a gradului de colectare, întrucât, în jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale, veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile.

”Astăzi în România sunt jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale unde veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile.

Ăsta nu este un model sustenabil şi trebuie să vedem cum găsim o soluţie aici. În acelaşi timp, rata de colectare, în foarte multe dintre UAT-uri, nu este unde ar trebui să fie”, a declarat premierul Florin Cîţu, la întâlnirea cu primarii de municipii.

ADVERTISING

Cîţu a precizat că trebuie o reformă a cheltuielilor şi a gradului de colectare.

”Există un fond de dezvoltare în PNRR, care are resurse pentru toate UAT-urile din România. Sunt 2,1 miliarde de euro care vor veni prin proiecte către dumneavoastră”, a mai declarat Cîţu, precizând, însă, că trebuie stabilite criteriile pe baza cărora vor putea fi accesate fondurile.

”Rectificarea bugetară se va face fără criterii politice”

Totodată, premierul a spus că are nevoie de implicarea tuturor primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene pentru atragerea banilor din PNRR şi a celorlalte fonduri auropene.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Premierul a transmis că rectificarea bugetară nu se va face la partid, pe criterii politice.

”Avem nevoie de toate resursele pentru a atrage aceşti bani, vreau să fie foarte clar mesajul acesta din partea mea. Încă un mesaj foarte clar: nicio rectificare bugetară nu se va face la partid, cât voi fi prim-ministrul-României. Aceste lucruri se vor face fără niciun fel de criterii politice.

Aş vrea să asigur pe toată lumea că această guvernare este diferită, de aceea, sunt astăzi aici să vă asigur că eu am nevoie de toţi primarii şi toţi preşedinţii de consilii judeţene pentru a dezvolta România”, a declarat Florin Cîţu, la întâlnirea cu Asociaţia Municipiilor din România.

ADVERTISING

Iată ce a zis la aceeași ședință și Emil Boc, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇