Biden i-a făcut lui Putin cadouri încărcate de simboluri

Biden i-a făcut lui Putin cadouri încărcate de simboluri

Preşedintele Joe Biden i-a oferit lui Vladimir Putin cadouri care simbolizează puterea, unitatea și rezistenţa Statelor Unite ale Americii, cu ocazia întâlnirii lor de la Geneva.

”Preşedintele Biden i-a oferit preşedintelui Putin o pereche de ochelari Aviators de la Randolph USA. În 1978, Randolph şi armata au produs HGU-4/P Aviator pentru piloţi de vânătoare. De atunci, ei livrează armatei americane şi partenerilor din NATO ochelarii lor de nivel înalt şi durabili, produşi în fabrica din Massachusetts”, declară oficialul citat.

ADVERTISING

Biden i-a mai oferit lui Putin şi o sculptură din cristal care reprezintă un bizon american, realizată de Steuben Glass din New York.

”O reprezentare maiestuoasă a unuia dintre dintre cele mai maiestuoase mamfere ale noastre, care reprezintă puterea, unitatea, rezistenţa. În 2016, (bizonul) a fost desemnat mamiferul naţional al Statelor Unite, când administraţia Obama-Biden a semnat National Bison Legacy Act. În Rusia, în ultimii 20 de ani, bizonul european a fost reintrodus prin resălbăticirea multor situri, în urma extincţiei acestor (animale) în 1927.

ADVERTISING

Sculptura are un soclu din lemn de cireş, un simbol al primului nostru preşedinte, George Washington, şi poartă o placă cu o inscripţie gravată care comemorează întâlnirea” celor doi preşedinţi, declară oficialul citat.

Vezi aici și cele mai importante momente și declarații din cadrul summitului Biden-Putin (Foto & Video).

Iată și ce a declarat Putin, care a vorbit primul, după întâlnirea cu Biden: despre Aleksei Navalnîi și o paralelă cu asediul de la Capitoliul SUA.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇