Barna spune că Armand are 1.000 de voturi în fața lui Tudorache și e noul primar al Sectorului 1, dar vrea ca frauda să fie pedepsită: Nu putem să ne lăsăm prostiți la nesfârșit

Barna spune că Armand are 1.000 de voturi în fața lui Tudorache și e noul primar al Sectorului 1, dar vrea ca frauda să fie pedepsită: Nu putem să ne lăsăm prostiți la nesfârșit

Președintele USR Dan Barna s-a dus marți, la sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, de unde a făcut câteva anunțuri în legătură cu suspiciunile de fraudă și situația incredibilă în care, deși au trecut aproape 48 de ore de la închiderea urnelor, 11 secții încă nu au făcut predarea pentru a fi validat votul.

ADVERTISING

Liderul USR spune că pentru el e clar că Dan Tudorache și PSD încearcă să falsifice rezultatul votului, dar că nu există îndoială că Clotilde Armand este noul primar al Sectorului 1. Barna crede că Armand are în fața lui Tudorache în jur de 1.000 de voturi.

”Suspiciunile sunt că s-a încercat falsificarea rezultatului votului, de către PSD și domnul Tudorache. A fost surprins acel cetățean cu un braț de procese verbale, întâi ni s-a explicat că e un candidat care are procese verbale personale, acum o variantă alternativă de minciună, că era un curier. (…)

ADVERTISING

În care lume vreun partid își trimite curierul pe la delegați să adune procesele verbale? Asta e o prosteală, e o glumă, nu putem să ne lăsăm prostiți la nesfârșit. Lucrurile nu pot să rămână așa, nu putem să ridicăm din umeri că gata, e Clotilde primar și lăsăm așa”, le-a spus jurnaliștilor Dan Barna.

ADVERTISING

El i-a asigurat pe bucureșteni că le va apăra votul.

”Am ajuns în situația ridicolă ca în centrul României, în București, să trebuiască să apărăm votul oamenilor. Clotilde Armand este primarul Sectorului 1, rezultatul e foarte clar, procesele verbale din sistem sunt cele pe care le confirmă și colegii de la USR-PLUS și de la PNL. Clotilde Armand a câștigat cu aproximativ 1.000 de voturi”, a subliniat Barna, precizând că totuși mai sunt de centralizat voturile de la 11 secții.

Despre suspiciunea de fraudă cu QR Code-ul de pe buletinele de vot, Barna a precizat că a fost lămurită și că nu se confirmă, acele coduri fiind primite de la STS și cei din secții fiind instruiți să le pună astfel ca să poată fi scanate.

Întrebat dacă vor fi renumărate voturile, Barna a răspuns că asta trebuie să decidă autoritățile, dar că el consideră că nu există niciun temei.

Vezi toate știrile despre rezultatele alegerilor locale


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇